22.4 C
Iași
duminică, iunie 16, 2024

McDonald’s lansează primul hamburger cu carne de vită organică

Must Read

Cel mai mare lanț de restaurante fast-food din lumea va lansa în Germania primul hamburger cu carne de vită 100% organică. Conducerea speră că va mulțumi clienții care ocolesc mâncarea procesată.

Hamburgerul va purta numele de „McB” și va fi disponibil în rețeaua de magazine din Germania pentru o perioadă de probă, mai exact între 1 octombrie și 18 noiembrie. El va fi preparat din carne de vită provenită de la ferme certificate pentru produsele bio pe care le furnizează din Germania și Austria.

20130426_477x355_0000_hamburger

Motivul pentru care acest hamburger se lansează pe piață este dorința noului director executiv de a transforma McDonald’s într-o companie „modernă și progresivă”. Totuși, germanii au început să fie cunoscuți pentru dorința lor de a mânca sănătos și de a evita produsele din carne. Pentru ca aceștia să accepte carnea de vită bio, ea trebuie să provină de la vite hrănite cu hrană ecologică și care pasc pe pășuni naturale, cărora nu le-au fost adăugate îngrășăminte chimice ori pesticide.

Cows_on_a_grass_field_below_the_High_Tatras_mountain__Slovakia

Holger Beeck, directorul executiv al McDonald’s Germania declară: „Am depus un efort mare pentru a ne asigura că avem suficiente cantităţi de carne pentru a satisface cerinţele consumatorilor care doresc să consume alimente organice şi standardele noastre în privinţa calităţii produselor.”

În ultima vreme, lanțul de restaurante fast-food și-a îmbunătățit meniurile în Germania, făcându-le mai accesibile ca preț și mai sănătoase. Acest fapt a dus la creșterea vânzărilor în 2012. Un purtător de cuvânt al lanțului de restaurante a refuzat să precizeze dacă acest hamburger va fi lansat și pe alte piețe din lume.

O altă schimbare va avea loc în SUA și Canada, unde McDonald’s va pune la dispoziția consumatorilor ouă provenite de la găini crescute în liberate, nu în baterii speciale.

free-range-hens