11.4 C
Iași
luni, aprilie 29, 2024

Este informația momentului despre Arhiepiscopul Teodosie! Anunț de ultimă oră în BOR

Must Read

Așadar, Arhiepiscopul Teodosie a participat sâmbătă, 2 septembrie, la evenimentul de lansare a Biroului Politic Județean Constanța al Partidului Republican din România.

Formațiunea vrea să se alieze cu AUR pentru alegerile din 2024. Potrivit informațiilor apărute în presă, prezența Arhiepiscopului Teodosie la eveniment a putut fi văzută atât în fotografiile de la eveniment, dar și în unele înregistrări.

Oficialii BOR subliniază că Arhiepiscopul Teodosie nu face „politică partinică”

Astfel, oamenii și-au pus întrebări după imaginile apărute în spațiul public. Arhiepiscopia Tomisului a venit cu un răspuns. Potrivit informațiilor respective, „rugăciunea şi cuvântul de învăţătură sunt obligaţie misionară a ierarhului”.

În acest context, au subliniat oficialii BOR, nu a fost refuzată vreodată „nicio solicitare a unei organizaţii legale, mari sau mici, fie politice, fie apolitice”.

„Pe data de 2 septembrie 2023, aflându-se în drum spre o mănăstire din Arhiepiscopia Tomisului, Înalt Preasfințitul Părinte Teodosie a primit telefonic rugămintea de a poposi, câteva minute, la reuniunea unei formaţiuni politice, pentru a oferi un cuvânt de învăţătură (strict religios-moral). Rugăciunea şi cuvântul de învăţătură sunt obligaţie misionară a ierarhului, motiv pentru care nicio solicitare a unei organizaţii legale, mari sau mici, fie politice, fie apolitice, nu a fost refuzată vreodată de către Arhiepiscopul Tomisului”, este scris într-un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului.

Totodată, Arhiepiscopia Tomisului a subliniat că înaltul ierarh nu face „politică partinică”.

Partidul Republican din România este o formațiune care vrea să se alieze cu AUR

Amintim că Partidul Republican din România este o formațiune care vrea să se alieze cu AUR pentru alegerile din 2024. Acest lucru a fost scos în evidență de la începutul anului.

De asemenea, Partidul Republican din România subliniază cooperarea cu Alianța condusă de George Simion și în comunicatele referitoare la filialele deschise.

De exemplu, conducerea formațiunii a anunțat marți că noul șef al filialei București este Andrei Tinu. Acesta a fost președinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie.

„Prezenţi la numirea sa în funcţia de preşedinte al filialei Bucureşti a Partidului Republican au fost preşedintele formaţiunii, Marian Cucşa, secretarul general Ionel Petre, precum şi preşedintele AUR, George Simion”, a precizat Partidul Republican din România.

Amintim că Arhiepiscopul Teodosie a oficiat pe 27 august 2022 slujba de cununie a președintelui AUR cu actuala soție. La momentul respectiv, acesta i-a dat lui George Simion mai multe sfaturi despre viață.