18.2 C
Iași
duminică, aprilie 28, 2024

Incendiu la Ferma Dacilor. Printre morţi, un cunoscut bodyguard, prieten al patronului, care a ars de viu încercând să-şi salveze copiii şi soţia

Must Read

Incendiu la Ferma Dacilor din Prahova. Cele trei persoane încă date dispărute în urma incendiului de la Ferma Dacilor din satul Tohani sunt doi copii şi un adult tânăr, conform declaraţiilor prefectului judeţului Prahova, Virgiliu Nanu. Alte 5 persoane au murit, între care un copil. Printre victime s-ar afla şi un cunoscut agent de pază din lumea interlopă, care s-a aflat la petrecere în momentul incediului şi care a murit încercând să-şi salveze copiii şi soţia.

Oficialul a adăugat că “şansele sunt minime” ca cele trei persoane date dispărute să fie în viaţă.

“Este deschis un dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Se fac şi cercetări în paralel. Momentan, incendiul a fost lichidat, însă toţi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă încearcă găsirea celor trei persoane date dispărute”, a declarat Nanu.

El a spus că incendiul a afectat o singură clădire, un spaţiu cu restaurant la parter, care avea câteva spaţii de cazare la parter şi aproximativ cinci camere la mansardă. Incendiul ar fi pornit dintr-un loc de cazare de la mansardă. Alarma a fost dată la ora 6 dimineaţa. Construcţia, care funcţiona şi ca pensiune, şi ca restaurant, era făcută, în mare parte din lemn şi trestie, deci flăcările s-au extins rapid.

Pensiunea nu avea autorizație de securitate la incendiu.

La momentul incendiului, în clădire avea loc o petrecere privată, la care participau 26 de persoane. Nanu a afirmat că una dintre persoanele care au murit ar fi un bărbat, angajat al complexului turistic, care a încercat să îşi salveze copiii. Soţia acestuia şi unul dintre copii au fost transportaţi la spital, a adăugat el. Potrivit news.ro, una dintre victimele decedate în incendiu este un prieten al lui Dinicu. Este vorba, conform Gândul, despre Lucian Ene, poreclit Pif, un personaj cunoscut atât în lumea agenţilor de pază care se ocupă de securitate în cluburile de lux din Capitală, cât şi în lumea interlopă. Ene se afla cu soţia şi cei trei copii ai săi la petrecerea de la pensiunea din Tohani, iar când incendiul a izbucnit a mers la etaj pentru a-i salva pe doi dintre copiii săi. Bărbatul nu a mai putut însă să iasă din foc. Soţia sa, de 48 de ani şi fiul de 16 ani au fost răniţi, femeia aflându-se la Spitalul Judeţean Ploieşti cu arsuri pe 5% din corp, iar adolescentul fiind trimis la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, starea lui fiind stabilă.

Potrivit prefectului, la complexul turistic din Prahova a existat un control în 2019, în urma căruia au fost aplicate şase sancţiuni, despre care a spus că nu are detalii. Un an mai târziu, a afirmat el, a fost un alt control, dar nu există informaţii legate de acesta.

Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta după incendiul de la pensiunea din Tohani, județul Prahova.