15.3 C
Iași
duminică, aprilie 28, 2024

De la ce ar fi pornit incendiul de la Ferma Dacilor? O cunoștință a patronilor face dezvăluiri:

Must Read

După ce pensiunea Ferma Dacilor a ars, au apărut mai multe întrebări fără răspuns. De la ce ar fi pornit incendiul devastator? Iată mărturisirea unui bărbat, apropiat familiei care deținea pensiunea.

A fost activat planul roșu de intervenți, marți dimineața, după ce un incendiu puternic a izbucnit la o pensiune turistică din Tohani, din județul Prahova.

Este vorba despre Ferma Dacilor, unde șase oameni, între care doi copii, au murit fiind carbonizați. Alte două persoane sunt căutate în continuare de pompieri. 18 turiști s-au autoevacuat, iar alte două persoane, mamă şi fiu, au ajuns la spital cu arsuri pe 5% şi 8% din suprafaţa corpului. 

De la ce ar fi pornit incendiul devastator de la Ferma Dacilor? Mărturisirea halucinantă a unui bărbat

În aceste momente nu se știe de la ce a izbucnit incendiul, însă se fac cercetări în acest caz.

Totuși, un apropiat al familiei care deținea pensiunea Ferma Dacilor, a făcut o declarație halucinantă în legătură cu cine poate fi vinovatul în acest caz.

Acesta a spus că incendiul devastator ar fi izbucnit după o bătaie între doi soți care s-au cazat acolo.

„Eu, când am venit aici, am înțeles că un cetățean și-a bătut soția, a făcut un scandal monstru și probabil că cineva i-a zis să părăsească incinta… A umplut-o de sânge pe soție.

Și el, de nervi, s-a apucat… s-a făcut că se duce, s-a liniștit și, între timp, în bucătărie undeva acolo, a pus foc. A plecat, ei dormeau că s-a întâmplat încoace, spre 5 dimineața.

Toată lumea dormea”, a declarat un apropiat al familiei care deținea pensiunea mistuită de flăcări, pentru antena3.ro

Ferma Dacilor nu avea autorizație de incendiu

Potrivit ISU Prahova, pensiunea Ferma Dacilor nu avea autorizație de securitate în caz de incendiu. În plus, potrivit autorităților, la pensiune „a fost efectuată o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediata pe timpul controlului si au fost aplicate 6 avertismente”.

„La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu” au transmis reprezentanții ISU Prahova.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au deschis un dosar penal pentru distrugere și ucidere din culpă în acest caz. Potrivit surselor judiciare ale Agerpres, anchetatorii nu exclud nicio variantă și sunt luate în calcul atât izbucnirea focului dintr-o acțiune intenționată, dar și varianta unui accident.