19.3 C
Iași
vineri, mai 17, 2024

Vești bune pentru români! Crește valoarea tichetelor de masă de la 1 ianuarie

Must Read

Vești bune pentru români! Crește valoarea tichetelor de masă de la 1 ianuarie! Astfel, salariații români care beneficiază de acestea vor avea mai mulți bani începând cu luna ianuarie a anului viitor.

În acest sens a fost adoptat în anul 2023 un act normativ care va putea crește valoarea maximă ce poate fi acordată pentru tichetul de masă, începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Vești bune pentru români!

Articolul I din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 69/2023, adoptată vara trecută, stabilește noi valori maxime ale tichetului de masă, ceea ce înseamnă că angajații ar putea primi mai mulți bani pe cardurile de bonuri.

”(1) Începând cu data de 1 august 2023, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 35 lei. 

(2) Începând cu data de 1 ianuarie 2024, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 40 lei”, arată documentul respectiv.

Așadar, începând cu 1 ianuarie, valoarea nominală a unui tichet de masă care poate fi acordată de angajator angajatului va putea fi de 40 de lei, cu cinci lei peste cea de acum.

Crește valoarea tichetelor de masă de la 1 ianuarie

”Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, majorarea valorii tichetului de masă în contextul scăderii puterii de cumpărare a populaţiei, ca urmare a războiului din Ucraina și a liberalizării preţurilor la energie”, scria Ministerul Muncii într-un comunicat de presă emis în vară, atunci când s-a adoptat Ordonanța de Urgență care permite creștearea valorii bonurilor de masă.

Așadar, dacă un bon pentru o singură zi va fi 40 de lei, la 20 de zile lucrătoare pe lună, suma pe care o va avea pe card un angajat care primește tichete de masă s-ar putea la 800 de lei.

În România, peste trei milioane de angajați români primesc tichete de masă, dintre care 1,2 milioane de angajați la stat și peste două milioane de angajați la privat.