10.3 C
Iași
vineri, mai 17, 2024

Băuturile pe care trebuie să le eviți la petrecere! Ce trebuie să faci pentru a ține mahmureala departe

Must Read

Băuturile pe care trebuie să le eviți la petrecere! Ce trebuie să faci pentru a ține mahmureala departe? Pentru a evita mahmureala și pentru a te bucura de o petrecere fără efecte secundare neplăcute, este nevoie să ții cont de câteva lucruri, mai ales dacă vrei să petreci până dimineața în noaptea dintre ani.

Megan Rossi, un medic din Australia, care a studiat nutriția explică ce ar trebui evitat atunci când ești la o petrecere: ”Bulele fac ca alcoolul să fie absorbit mai rapid în fluxul sanguin, depășind capacitatea ficatului de a-l digera cu o asemenea viteză. Cu cât concentrația de alcool din sânge este mai mare, cu atât impactul este mai toxic. Așadar, vinul este o alegere mai bună decât șampania sau prosecco-ul”, spune medicul.

Băuturile pe care trebuie să le eviți la petrecere!

Iată câteva sfaturi referitoare la băuturile pe care ar trebui să le eviți și la cum să minimizezi riscul de mahmureală.

Dacă vrei să nu te îmbeți repede, este important să eviți anumite tipuri de băuturi:

Băuturile cu amestecuri de siropuri dulci, sucuri artificiale și coloranți pot contribui la apariția mahmurelii. Acestea conțin adesea zahăr în exces și pot agrava senzația de sete.Băuturile carbogazoase pot duce la deshidratare, iar dioxidul de carbon poate irita stomacul. Alege alternative fără gaz sau apă plată.Băuturi energizante cu alcool. Combinația de alcool și cafeină din băuturile energizante poate masca nivelul real de ebrietate, ceea ce poate duce la consum excesiv de alcool.
Băuturi alcoolice prea tari:Băuturile cu conținut alcoolic ridicat pot duce la intoxicație mai rapidă și pot contribui la apariția mahmurelii a doua zi.Ce trebuie să faci pentru a ține mahmureala departe

Iată câteva sfaturi pentru a minimiza mahmureala:

Hidratarea, cea mai importantă! Bea apă între băuturile alcoolice pentru a preveni deshidratarea. Consumul apei înainte de culcare și dimineața după petrecere este esențial.

Evită alcoolul pe stomacul gol! Mănâncă alimente solide înainte de a consuma alcool pentru a încetini absorbția acestuia în sânge.

Limitarea cantității. Consumă alcool în cantități moderate și setează-ți limite clare pentru a evita consumul excesiv.

Asigură-te că ai suficient timp pentru odihnă și somn după petrecere. De aseamenea, mănâncă un mic dejun echilibrat dimineața pentru a restabili nivelurile de glucoză și a-ți oferi energie.

Fiecare persoană reacționează diferit la alcool, așa că este important să te cunoști și să adaptezi aceste sfaturi la propriile tale nevoi. Dacă simți că ai consumat prea mult alcool sau ai nevoie de ajutor, nu ezita să ceri sprijinul prietenilor sau să contactezi un medic.