5.2 C
Iași
miercuri, februarie 28, 2024

Patronul de la Ferma Dacilor rupe tăcerea: „Ne-au dat foc. Să ne faca…

Must Read

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, a vorbit, vineri, pentru prima dată despre incendiul cumplit, în urma căruia au murit 8 oameni, printre care şi fiul său, de 11 ani.

Omul de afaceri este convins că focul a fost pus de cineva care a vrut să-i îngroape afacerea.

A acuzat o mână criminală

Îmbrăcat în negru, cu portretul fiului în braţe şi consolat de prieteni, Cornel Dinicu a mers la priveghiului fiului său, Victor.

„Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă. Nu să mă omoare, că eu nu mai am duşmani de mulţi ani. Oamenii fac rău pur şi simplu”, a spus Dinicu, pentru observatornews

Amintim că șapte oameni – trei copii și patru adulți – au murit în incendiul care a cuprins marți pensiunea din satul Tohani, județul Prahova, în timp ce o a opta victimă este căutată în continuare. Pensiunea a functionat timp de un deceniu fără autorizații de construcție, de securitate de incendiu și de funcționare ca unitate de cazare.

„Ferma Dacilor” nu avea avizele necesare

Între timp, ancheta merge mai departe şi apar acuzaţii tot mai grave chiar de la vârful ministerului de Interne. Şeful DSU spune că inspectorii ISU Prahova

În momentul izbucnirii flăcărilor, în pensiune se aflau 26 persoane, care din informațiile disponibile până acum au participat la o petrecere organizată de proprietar. 18 au reușit să se evacueze la timp. Două persoane, un copil și un adult, au fost rănite.

Centrala de alarmare în caz de incendiu de la Ferma Dacilor nu era funcțională, iar la controlul făcut de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova în 2019 pensiunea ar fi trebuit închisă, a declarat vineri secretarul de stat Raed Arafat.