8.2 C
Iași
vineri, februarie 23, 2024

Vine iarna în România! Meteorologii anunță ger cumplit în țara noastră

Must Read

Vine iarna în România! Deși suntem în luna ianuarie – gerar – așa cum era numită de bătrâni, temperaturile din termometre ajung la amiază, în România, spre 10 grade, ba chiar de Crăciun au ajuns și la 20. 

Însă, vremea caldă și blândă nu va mai dura multă vreme. Meteorologii de la Adminitrația Națională de Meteorologie anunță că iarna se întoarce în forță în România peste numai câteva zile.

Vremea se va schimba brusc de la sfârșitul săptămânii, iar o masă de aer rece va lovi România, în unele zone fiind așteptate ninsori și ger cumplit.

Vine iarna în România! Meteorologii anunță ger cumplit

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru luna ianuarie. Dacă în prima săptămână a anului, temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, după 8 ianuarie frigul va pune stăpânire peste România.

Iată ce au prognozat meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie pentru prima lună a anului 2024:

Săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice.

Săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice.

Săptămâna 15.01.2024 – 22.01.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.