5.2 C
Iași
miercuri, februarie 28, 2024

A murit Nicolae Miu, medicul care a salvat viețile a mii de copii: „A fost un adevărat artist al medicinei clujene”

Must Read

S-a stins din viață cel cunoscut drept “medicul copiilor”. Nicolae Miu a murit la Cluj-Napoca, la vârsta de 81 de ani, după o viață în care s-a dedicat total sănătății copiilor și a tratat numeroase cazuri grave.

De-a lungul carierei sale vaste în domeniul medicinei, Nicolae Miu s-a dedicat total sănătății copiilor, reușind să vindece cazuri grave.

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a transmis un mesaj de regret pentru această veste tristă, menționând câteva dintre numeroasele realizări ale celui supranumit “medicul copiilor”.

“Cu o carieră impresionantă, domnul prof. dr. Nicolae Miu, specialist în pediatrie, gastroenterologie şi hepatologie şi diabet și boli de nutriţie, și-a dedicat întreaga viață sănătății copiilor.

A vindecat cazuri grave, a scris tratate, în premieră pentru România, a condus Facultatea de Medicină a universității noastre, a ridicat o clădire nouă la Clinica de Pediatrie II din Cluj-Napoca şi a înfiinţat Clinica de Nefrologie, Dializă şi Toxicologie Pediatrică, împreună cu dr. Aurel Bizo.

Cu profesionalism, dedicare și angajamentul de care a dat dovadă în calitate de prorector didactic al UMF ”Iuliu Hațieganu”, decan și cadru didactic al Facultății de Medicină, domnul profesor Nicolae Miu și-a dedicat întreaga activitate multor generații de studenți și rezidenți și a vegheat, cu pasiune și căldură, asupra sănătății celor mai tineri, fiind un adevărat artist al medicinei clujene.

Prezența sa alături de comunitatea noastră academică ne-a onorat. Recunoașterea de care se bucură astăzi școala medicală clujeană este deopotrivă rodul implicării și al eforturilor domniei sale. Pentru toate acestea, îi mulțumim și îi vom purta veșnică recunoștință.

Cu un spirit cultivat și rafinat, reprezentând cu adevărat modelul unei prezențe intelectuale impecabile, prof. dr. Nicolae Miu va rămâne pentru totdeauna o amintire luminoasă în inimile celor care au avut privilegiul de a-l cunoaște.

Cu profundă tristețe, întreaga comunitate academică a UMF ”Iuliu Hațieganu” transmite condoleanțe familiei îndoliate”, este mesajul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.