25.5 C
Iași
luni, iulie 22, 2024

Coșmarul unui român abandonat în Germania de șoferul unui microbuz. Ajutat de Voluntari în Europa să se întoarcă acasă

Must Read

O dramă umană s-a desfășurat în inima Germaniei, unde un bărbat din Botoșani, Ovidiu Daniel Pintilii, în vârstă de 37 de ani, a trăit un adevărat coșmar după ce a plătit 180€ pentru o călătorie care avea să-l ducă din Austria la Botoșani.

Cu toate acestea, ceea ce a urmat a fost departe de a fi o călătorie obișnuită, el „s-a trezit plimbat prin toată Germania de către transportator și a luat atitudine cerând explicații șoferului și protestând”, a transmis Gabriela Stănculesc de la Voluntari în Europa, cei care au ajutat la găsirea bărbatului.

Ovidiu a fost dat jos din microbuz în Germania, fără bagaje, doar cu buletinul, și numai cu 50 de euro în buzunar:

„Ovidiu a rezervat și plătit 180 € pentru a pleca în data de 30 decembrie din Austria până la Botoșani. Deoarece microbuzul, în loc să se îndrepte către România, cum ar fi fost normal, a luat direcția Germania pentru a mai lua călători.

Ovidiu a cerut lămuriri șoferului și a primit înjurii, fiind agresat fizic, având o coastă ruptă, și fiind lăsat într-o benzinărie noaptea, fără bagaje, cu un telefon descărcat, actele și 50 € în buzunar.

Greu i-a fost să se descurce în cele 9 zile până l-am găsit: a dormit pe unde a putut, a mâncat ce a găsit, a trebuit să ia haine dintr-un tomberon să-și schimbe hainele ude, a mers pe jos zeci de km și a încercat să ceară ajutor, dar nu știe nici germana, nici engleza”, a povestit Gabriela Stănculesc.

După cele nouă zile de suferință, Ovidiu a fost localizat lângă un restaurant din Neckarsulm, datorită vigilenței unui român care a văzut distribuirile de informații pe rețelele de socializare.

„Datorită vigilenței unei persoane care a văzut distribuirile voastre peste tot, Ovidiu a fost localizat azi dimineață lângă un restaurant din Neckarsulm. În loc să fie anunțată poliția am fost anunțați noi și familia, ne-am activat imediat și împreună cu Dan Motoc l-am recuperat. Mulțumim și ție Luță Alex!”, a mai transmis Gabriela în postarea sa.

Însă, calvarul lui Ovidiu Pintilii nu s-a oprit aici. Din cauza agresiunii suferite de la șoferul microbuzului, a fost necesar să fie însoțit la spital pentru a obține un certificat de la medicul legist, ceea ce a implicat costuri suplimentare de 250€.

Mai mult, a trebuit să facă o radiografie la coaste, care a costat 150€, pentru a putea depune o plângere împotriva firmei de transport. Cu toate acestea, situația s-a complicat și mai mult, deoarece prietena care trebuia să-l preia nu a mai putut să se deplaseze.

Toate aceste probleme au fost rezolvate din nou cu sprijinul comunității Voluntari din Europa care s-au ocupat de caz. Oamenii au donat bani pentru a rezolva întoarcerea lui Ovidiu acasă, în siguranță.

Asociația RoOmenia-Voluntari în Europa a făcut publică pe pagina de Facebook identitatea transportatorului responsabil pentru această traumă, subliniind că vor fi întreprinse demersuri legale împotriva firmei de transport.

În plus, aceștia au făcut un apel către comunitatea largă să evite călătoriile cu această companie și să își asume responsabilitatea pentru tratamentul inuman aplicat lui Ovidiu.