22.4 C
Iași
duminică, iunie 16, 2024

Români care nu deschid ușa preotului: „L-am întrebat în secunda doi ce căuta în casa mea fără să îi dau eu drumul?”

Must Read

Românii nu vor să deschidă ușa preoților. În această perioadă a anului preoții merg din casă în casă pentru a le sfinți de Bobotează. Unii oameni resping obiceiul și refuză să deschidă ușa. Este temă de discuție lansată de un român în mediul online.

Stau la bloc, și așa cum știți și voi este momentul în care preotul se plimbă cu băieții să mai adune ceva bani de Bobotează. Nu știu cum e pe la voi, dar la mine trimite înainte cu câteva minute ajutoarele să bată la ușă să îi confirmi sau nu că atunci când vine îl primești. Eu nu sunt fan al acestor întâlniri și nu primesc de obicei….

Asta până ieri. Știam că trebuie să sosească dar eu știind că nu o să îl primesc am intrat să fac duș. Am auzit bătaia la ușă la un moment dat, dar nu am ieșit (știam că e ajutorul lui). Termin dușul ies din baie când dau nas în nas cu popa care deschisese ușa de la intrare. Noroc că eram îmbrăcat: -)… L-am întrebat în secundă doi ce caută în casa mea fără să îi dau eu drumul? Păi… Știți, Boboteaza… (îmi venea să îi zic câteva)… L-am lăsat să își facă treaba cu Iordan…

Când să plece se oprește și aștepta bani.. „păi dacă aveți să ajutați biserica cu ceva?”… Eu zic că nu fiindcă e muncă în folosul comunității, iar eu nu am cerut asta… A ieșit și trântit ușa.

Nu sunt cel mai mare creștin și în principiu nu am nimic cu subiectul, dar mă deranjează că îmi dau seama că umblă mai mult pentru bani decât pentru evenimentul în sine….Așteaptă mereu bani să îi dai… Cât îi dai e binevenit dar dacă îi dai puțin pare că nu e prea fericit… La voi cum e?„, a întrebat bărbat pe Reddit.

În comentarii, unii nu înțeleg obiceiul de a sta cu ușa descuiată, alții dezaprobă gestul preotului de a încerca ușa și de a intra neinvitat.

„Stai că am un șoc. Voi stați la bloc cu ușa descuiată?/ Încuie ușa, data viitoare poate intră unu care nu-i popa și îți ia direct „ajutorul”, nu îl cere. Dar da, de când eram mică am văzut că așa se face, vine popa și dacă nu e ușa deja deschisă, o deschide el, sau mă rog, încearcă./

Popa al meu e om cu caracter. Face naveta de la Otopeni până în Alexandria să își facă slujbele. El și fratele lui au moștenit că afacere un hotel din Otopeni de la tatăl lor, e vorba de milioane de euro.

Omul asta a ales totuși să renunțe la tot ce a însemnat averea tatălui și a ales să ducă o viață modestă, conduce un golf 6 și niciodată nu a cerut bani de bobotează de la nici un vecin, acceptă totuși dacă îi dai din proprie inițiativă. Mereu încearcă să spună o vorbă bună și să dea un sfat și sincer îl respect pe omul asta„, sunt câteva dintre comentarii.