16.3 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

Doroftei, Al Doilea Campion Mondial Român La Profesioniști.

Must Read

Dezamăgit de eșecul afacerii pe care o avea în Ploiești, un restaurant în centrul orașului la care a fost obligat să renunțe, Doroftei s-a mutat în Canada, unde a deschis o sală de box. Acolo îi învață atât pe profesionișți, cât și pe amatori cum să practice box.

„Sunt pe cale să deschid o sală de box, în zona Laval. E o zonă foarte cunoscută în Montreal. Nu va fi o sală foarte mare, dar, important e că va fi a mea, iar toți cei care vor să vină să se pregătească la sală mea, sunt bineveniți.

Unul dintre ei (n.r – antrenorii de box care vor lucra în sala sa) ar putea fi și Adrian Diaconu, bunul meu prieten. Sper să-și facă timp să vină din când în când și să predea câteva ore. Oricum, eu voi continua să fiu și antrenor, așa cum am facut-o și până acum”

Dincolo de fotbal, România a dat lumii sportului și campioni la box. Unul dintre aceștia este Ionuț Doroftei, care a reușit să devină campion mondial la categoria ușoară în ianuarie 2002, într-un meci disputat la San Antonio, Texas.

Doroftei a devenit astfel al doilea campion mondial la profesioniști din istoria României, după Mihai Leu. În acest articol, vom afla mai multe despre cariera lui de succes și despre momentele care l-au consacrat în istoria boxului din România.

Ascensiunea lui Ionuț Doroftei

Ionuț Doroftei s-a născut în 15 august 1974, în Bacău, într-o familie modestă. A început să boxeze la vârsta de 14 ani și a reprezentat România la Jocurile Olimpice de Vară din 1996 de la Atlanta.

Înainte de a deveni campion mondial la profesioniști, Doroftei a câștigat titlul european la categoria ușoară, după o victorie împotriva lui Javier Castillejo. A avut o carieră de succes în boxul profesionist, înregistrând 22 de victorii, din care 8 prin knock out și o singură înfrângere.

Doroftei a reușit să ajungă în topul lumii la categoria sa de greutate și a fost unul dintre cei mai respectați boxeri din lume.

Momentul cel mai important al carierei lui Doroftei a fost în ianuarie 2002, când a câștigat centura WBA la categoria ușoară, după o victorie în fața lui Raul Balbi.

A fost o luptă dificilă, dar Doroftei a reușit să își impună stilul agresiv și să câștige prin puncte. Acesta a fost momentul de glorie al carierei lui și momentul în care a devenit un erou național în România.

Retragerea din box

După ce a câștigat centura WBA, Doroftei a continuat să boxeze, dar a început să aibă probleme cu sănătatea. După o înfrângere împotriva lui Arturo Gatti în 2004, Doroftei a decis să se retragă din box.

A fost o decizie dificilă pentru el, dar a fost una înțeleaptă, dat fiind starea sa de sănătate.

Ionuț Doroftei este unul dintre cei mai mari boxeri români din istorie și unul dintre cei mai mari campioni din istoria sportului românesc. În cariera sa, a reușit să câștige centura WBA la categoria ușoară și a fost unul dintre cei mai respectați și mai iubiți boxeri din lume.

Doroftei a fost un exemplu pentru mulți tineri români care visează să devină campioni la box sau în alte sporturi. În inima românilor, el va rămâne mereu un erou și un simbol al performanței sportive.