16.3 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

EXCLUSIV Oana Roman și Catinca, DATOARE sute de mii de euro după moartea mamei!Sunt bune de plată!

Must Read

Mioara Roman, care a încetat din viață, azi, la vârsta de 83 de ani, a lăsat în urmă o datorie uriașă, de 300.000 de euro, la RA-APPS. Suma reprezintă vechile sale restanțe la plata chiriei și întreținerii vilei de protocol, în care a locuit, încă din vremea când fostul ei soț, Petre Roman, era prim-ministru. În exclusivitate pentru Playtech Știri, avocata Beatrice Comăniceanu ne-a explicat de ce Oana și Catinca Roman sunt bune de plată, după decesul Mioarei Roman, dar și cum se poate scăpa de această povară financiară.

Oana Roman, despre datoriile Mioarei Roman, la RA-APPS: ”Restanța totală este de 300.000 de euro”

Vedeta tv Oana Roman ne vorbea, anul trecut, într-un interviu exclusiv pentru Playtech Știri, despre delicata situație în care se afla mama ei, despre datoriile uriașe ale Mioarei Roman, dar și despre procesele cu RA-APPS (Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat). Deși era grav bolnavă, fiind diagnosticată cu Parkinson, și se afla sub stricta îngrijire medicală, într-o clinică privată, Mioara Roman avea poprire pe pensie:

”Mama are și acum poprire ½ din pensie, restanța totală fiind de 300.000 de euro”, ne declara atunci Oana Roman, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

De altfel, RA-APPS le și invitase, la tribunal, pe cele două surori, Catinca și Oana Roman, încă de anii trecuți, în contul datoriei Mioarei Roman.

Beatrice Comăniceanu, avocat: ”La dezbaterea moștenirii, familia preia și bunurile și datoriile”

Contactată de reporterul Playtech Știri, avocata vedetelor, Beatrice Comăniceanu, ne-a explicat ce urmează să se întâmple, cu această datorie imensă, de 300.000 de euro, acum, după decesul Mioarei Roman:

”La dezbaterea moștenirii, se preiau și datoriile, inclusiv cele de la stat, dar și de la bănci. Nu se sting datoriile, odată cu decesul persoanei, moștenitorii, în cazul de față, Oana și Catinca, fiicele Mioarei Roman, le preiau, sunt bune plată.

Din păcate da, așa se întâmplă, am avut cazuri. Dreptul la moștenire nu vine numai cu avantaje, după cum vedeți”.

În ce condiții ar putea scăpa surorile Oana și Catinca Roman de uriașa datorie?

Beatrice Comăniceanu, avocatul vedetelor, ne-a spus și care ar fi portița de scăpare, cum ar putea evita surorile Oana și Catinca Roman să  preia ratele împovărătoare către RA-APPS:

”Dacă Oana și Catinca Roman vor să accepte moștenirea Mioarei, atunci vor prelua și datoriile.

Dar, dacă nu acceptă moștenirea, poate nici nu prea au nimic de moștenit, nu știu exact care este situația, ce bunuri avea Mioara Roman, pe numele ei, atunci Oana și Catinca nu plătesc nimic, scapă de această datorie împovărătoare.

Dacă n-au mai nimic de moștenit, de pe urma ei, probabil e mai bine să nu accepte din start dezbaterea succesiunii”, ne-a mai spus Beatrice Comăniceanu, în exclusivitate pentru Playtech Știri.