29.3 C
Iași
miercuri, iulie 17, 2024

Induiosator! Un experiment social demonstreaza spiritul civic al cetatenilor din New York!

Must Read

Doi tineri au pus in practica un experiment social care vine sa arate care este spiritul civic al cetatenilor din New York. Este vorba despre Moe si Ed, doi tineri care cu ajutorul lui Omar reusesc sa realizeze un experiment social care arata care sunt reactiile trecatorilor de pe strazile din New York atunci cand vad oameni fara adapost si care au nevoie de mancare.

Pentru inceput, in filmuletul de mai jos, Omar se deghizeaza intr-un copil care are nevoie de mancare, iar foarte aproape de el se afla si un om matur care se afla in aceiasi situatie ca si a copilului. Ceea ce este cu adevarat uimitor este faptul ca in timp ce trecatorii ii ofera cativa banuti copilului, in acelasi timp omul matur nu primeste nimic, deorece trecatorii sunt de parere ca acesta isi poate gasi un servici.

La un moment dat in filmuletul de mai jos puteti vedea un barbat care foarte enervat ca un om matur ii cere de mancare, acesta ii rastoarna o caserola cu mancare in cap omului care statea cu mana intansa pentru a primi ceva de mancare. Dupa acest incident, omul matur il lasa pe Omar sa aiba grija cateva clipe de lucrurile lui si apoi se intoarce cu o felie de pizza. Ceea ce este cu adevarat induiosator este faptul ca barbatul a vrut sa imparta felia de pizza cu copilul, chiar daca aceea era poate singura mancare de care putea face rost in acea zi.

Moe si Et, realizatorii acestui experiment social se duc la barbat si ii spune ca Omar a jucat doar un rol, deorece ei au vrut sa demonstreze care este spiritul civic al cetatenilor. Barbatul primeste drept recompensa pentru bunatatea de care a dat dovada toti banii stransi de Omar, dar si suma de 200 de dolari. Acesta le spune tinerilor ca a avut un loc de munca, dar ca l-a pierdut si acum are foarte mari probleme financiare.  Barbatul izbucneste in lacrimi si nici nu isi mai poate gasi cuvintele sa le multumeasca acestor tineri pentru gestul lor atat de generos. 

Asadar, acest experiment social demonstreaza spiritul civic al cetatenilor din New York, iar din nefericire rezultatele nu sunt tocmai favorabile.