25.5 C
Iași
luni, iulie 22, 2024

Simona Halep primește încă o veste uriașă! După anularea suspendării, asta este cel mai tare anunț pentru ea.

Must Read

După ce TAS a redus suspendarea Simonei Halep în cazul de dopaj, WTA a anunțat oficial că sportiva se poate întoarce în circuit.

Simona Halep revine oficial în circuitul WTA după decizia TAS

După ce TAS a anunțat verdictul, WTA a precizat oficial că Simona Halep se poate întoarce pe teren în orcie moment. ”Halep, eligibilă să îşi reia cariera cu efect imediat”, este titlul comunicatului postat de forul suprem al tenisului feminin.

Fost numărul 1 mondial, Simona Halep a fost autorizată să revină în tenis cu efect imediat, după ce interdicția ei de 4 ani a fost redusă la 9 luni, marți, ca urmare a recentului ei recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

WTA respectă procesele care au loc pentru a proteja integritatea sportului şi pentru a oferi un mediu sportiv corect. Astfel, WTA susţine total decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv şi salută revenirea imediată a Simonei în joc”, WTA.

Jucătoarea noastră va trebui însă să se miște repede dacă va dori să participe la Miami, mai ales că mai are la dispoziție doar două săptămâni, în care va trebui să intensifice și pregătirea.

Halep a jucat ultimul meci oficial la US Open pe data de 29 august 2022, când avea să fie eliminată în turul inaugural de Daria Snigur. De atunci au trecut nu mai puțin de un an și 6 luni.

Simona Halep, parcurs excelent la WTA Miami Open

Simona Halep a avut prestații excelente la turneul de la Miami. În 2015 s-a oprit în semifinale în fața Serenei Williams, numărul unu mondial, după o serie de 14 victorii consecutive,

Turneul din Florida i-a priit și în 2017, unde a pus capăt unei perioade nefaste și a ajuns până în sferturile de finală, în ciuda unor probleme mai vechi la genunchi. A fost eliminată de Johanna Konta.

În 2019 a urmat o nouă prestație excelentă la turneul de hard, când a ajuns din nou în semifinale și a fost eliminată de Karolina Pliskova, scor 7-5, 6-1.

Un moment mai puțin fericit la Miami a avut loc în 2021, când deși a învins-o pe Caroline Garcia s-a retras din cauza unei accidentări la umăr. Același lucru s-a întâmplat și în 2022, când Simona Halep s-a retras în urma unei accidentări la coapsă în finala de la Indian Wells cu Iga Swiatek.