15.3 C
Iași
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ce sumă de bani vor primi la pensie femeile care nu au muncit niciodată.. Detalii in primul comentariu

Must Read

De la 1 ianuarie 2023, romanii vor beneficia de o majorare a unor venituri, potrivit unei Ordonanțe de Urgență.

Printre grupurile care vor beneficia de aceasta măsură sunt și cele vulnerabile. OUG-ul prevede creșterea veniturilor pentru aceste grupuri, dar și pentru punctul de pensie, care va ajunge la 1.785 de lei.

Subtitlu 1: Majorarea punctului de pensie

Documentul detaliază toate măsurile, de la creșterea planificată a punctului de pensie în 2023 până la ajutorul de stat pentru persoanele cu venituri mici, inclusiv pentru facturile la energie.

Astfel, valoarea punctului de pensie va crește de la 1.586 de lei la 1.785 de lei la 1 ianuarie 2023, iar din 2024 va crește cu rata medie anuală a inflației plus 50% din rata reală de creșterea venitului mediu brut.

În plus, alocația socială (pensia publică minimă garantată) pentru pensionari este stabilită la 1.125 de lei, iar pensionarilor din sistemul public de pensii li se va acorda sprijin financiar.

Aceste măsuri au fost luate pentru a reduce inegalitatea și pentru a ajuta grupurile vulnerabile.

Subtitlu 2: Premii pentru sportivi și cercetători

Potrivit ministrului de Finanțe, în 2023,țara va putea, în mod excepțional, să premieze sportivii și echipele tehnice care au excelat în competițiile sportive oficiale, internaționale și naționale; elevii, cercetătorii și profesorii care s-au remarcat la olimpiadele internaționale, competițiile internaționale și naționale, precum și profesorii care i-au îndrumat.

Aceasta este o măsură menită să încurajeze performanța și să stimuleze dezvoltarea sportului și a cercetării în România.

Subtitlu 3: Carduri de energie pentru persoanele cu pensii mici

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că în primele trei zile de când s-au introdus cardurile de energie au fost efectuate peste 116.000 de plăți în valoare de 37 de milioane de lei.

Din rezultatul plăților, aproximativ 10% au fost efectuate în zonele rurale. Plata medie efectuată a fost de 330 de lei.

Până în momentul actual, cardurile de energie au fost distribuite de către Poșta Română în 1,7 milioane de gospodării și nu a fost nevoie de nicio clarificare, în ceea ce privește eligibilitatea. Urmează să ajungă la cei îndreptățiți în baza OUG 166/2022 alte 800.000 de carduri.

Ordonanța de Urgență privind majorarea veniturilor românilor este o măsură importantă pentru a sprijini grupurile vulnerabile și pentru a reduce inegalitatea.

Majorarea punctului de pensie, alocația socială și ajutorul de stat pentru persoanele cu venituri mici sunt măsuri cruciale pentru a asigura o viață decentă pentru toți cetățenii. În plus, stimularea performanței în sport și cercetare, precum și cardurile de energie pentru persoanele cu pensii mici, sunt măsuri menite să încurajeze dezvoltarea și să îmbunătățească viața oamenilor din România.