19.1 C
Iași
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Cum putem obtine acasa flori și plante uscate

Must Read

Frumusețile trecătoare pot fi păstrate: cele mai bune sfaturi pentru decorarea cu plante uscate. Frumusețea florilor și plantelor delicate se estompează prea repede… motiv pentru care presarea și uscarea florilor este o tradiție veche de secole. 

Vă explicăm cum să obtineti acasă flori şi plante uscate. Cum usuci corect plantele?

Când vine vorba de uscarea plantelor, mulți oameni își vor aminti de copilărie sau zilele de școală. În acel moment, trifoiul cu patru foi sau frunzele diferitelor specii de copaci erau adunate și uscate între foile de hartie dintr-o carte groasă. Am așteptat apoi cu nerăbdare rezultatul, care a fost lipit cu mândrie pe o bucată de hârtie și atârnat pe perete.

Cel mai important lucru la presarea florilor este ca planta sa fie cat mai proaspata inainte de uscare. Problema plantelor ofilite este că nu se păstrează culoarea și structura originală. Nu orice plantă este potrivită pentru presare. Pentru un rezultat bun, ar trebui să alegeți flori, frunze sau ierburi care rețin puțină umiditate. Dacă sunt prea umede, putrezesc și devin inutilizabile. Margaretele sau panselutele, de exemplu, sunt minunate pentru presare.

Pentru a presa, așezați plantele individual între două coli absorbante de hartie, neimprimate, cum ar fi hârtia a4, asezate într-o carte grea. Adăugați greutate suplimentară la aceasta, astfel încât presiunea să fie aplicată uniform. Evitați utilizarea ziarelor – ar putea lăsa cerneala pe fibrele vegetale. Există și prese de flori disponibile pentru jucării și meșteșuguri care sunt din placaj și carton ondulat. Dacă uscați mai multe părți mici de plante într-o singură foaie, aveți grijă să nu le suprapuneți. În timpul procesului de presare, acestea se pot lipi și pot afecta rezultatul final. În funcție de umiditatea plantelor, așteptați aproximativ două până la patru săptămâni până când acestea sunt complet uscate.

Uscarea florilor/plantelor la cuptorul cu microunde sau la cuptor: Dacă sunteți nerăbdător, puteți, de asemenea, să grăbiți procesul. Mai ales cei care doresc să culeagă și să preseze frunze sau flori cu copii vor să prelucreze plantele uscate cât mai repede – altfel proiectul va fi uitat sau se va pierde atractivitatea meșteșugului. Un sfat bun este să uscați florile în cuptorul cu microunde sau în cuptor.

Și este foarte simplu: asemănător cu uscarea plantelor cu ajutorul cărților, planta care va fi uscata in cuptorul cu microunde este plasată între două straturi de hârtie și rolă de bucătărie și două greutăți plate, rezistente la microunde (de exemplu plăci ceramice). După aproximativ un minut și jumătate la viteză medie sunt deja presate si uscate. Totul durează aproximativ 30 până la 60 de minute la cuptor la temperaturi scăzute de aproximativ 80 de grade Celsius.

Uscarea buchetelor: La uscarea unui buchet de flori, este important ca florile să fie atârnate cu capul în jos. Acesta este modul în care capetele (și tulpinile) florilor sunt cel mai probabil să-și păstreze forma. Dacă decideți să uscați un buchet, ar trebui să începeți când florile sunt înflorite. Dacă buchetul începe să se ofilească, este deja prea târziu, conform https://elefunstore.ro

Florile de paie au puțină umiditate și, prin urmare, sunt foarte potrivite pentru uscare, la fel ca ierburile, lavanda sau gypsophila. Dar și bujorii și multe alte flori pot fi uscate la fel de bine.

Leagă buchetul în partea de jos cu o panglică sau o frânghie subțire și atârnă-l cu capul în jos într-o cameră uscată, bine ventilată și răcoroasă. Evitați uscarea în bucătărie – procesul este afectat de umiditatea ridicată. Pentru a păstra cât mai mult posibil splendoarea culorii , ar trebui să alegeți o cameră întunecată fără lumină.