26.4 C
Iași
vineri, mai 3, 2024

Rețetă grecească de POST pentru Gospodinele noastre –Pentru a continua să primești rețetele mele, trebuie să exprimi ceva. Mulțumesc. Mâncărică gustoasă de vinete, rețeta o găsiți în primul comentariu

Must Read

Această rețetă simplă și gustoasă de vinete la cuptor reprezintă o modalitate delicioasă de a savura legumele de sezon într-un preparat reconfortant și plin de savoare.

Combinația cremoasă a vinetelor, acompaniată de un sos aromat din roșii și usturoi, face din acest fel de mâncare o alegere perfectă pentru o cină satisfăcătoare sau o gustare sănătoasă.

Cu puține ingrediente și câțiva pași simpli de urmat, veți putea prepara rapid și ușor aceste vinete la cuptor, care pot fi savurate atât calde, cât și reci.

Încercați această rețetă și bucurați-vă de gustul autentic al legumelor proaspete pregătite într-un mod simplu și delicios. Rețeta mai jos:

Ingrediente:
1/2 kg de rosii
3 vinete
3-4 linguri de ulei

2 lingurite faina
o lingurita de zahar
3 catei de usturoi(se poate pune si mai mult)
patrunjel taiat marunt,
sare,
piper

Cum se prepară? Taiem vinetele bucati potrivite(fiecare le taie cum doreste..mai mari sau mai mici) le oparim in apa clocotita cu sare,cateva minute.

Le scurgem bine apoi le trecem prin faina si le prajim putin in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta, pentru a elimina surplusul de ulei de la prajit.

Oparim rosiile le decojim si el taiem bucatele.Calim usturoiul intr-o lingura de ulei (apoi il aruncam,eu asa am facut) adaugam rosiile, zaharul si patrunjelul, porivim de sare si piper, și lasam pe foc 4-5 min.

Asezam vinetele intr-un vas (care merge la cuptor), turnam sosul, si le dam la cuptor pentru 25-30 min. Sunt bune atât calde, cât și reci… Poftă bună!