13.2 C
Iași
luni, aprilie 29, 2024

Digi RCS&RDS va suferi o transformare majoră. Ce anunț au făcut reprezentanții companiei

Must Read

Digi RCS&RDS va suferi o transformare majoră începând cu luna mai a acestui an. Compania ia în considerare oficial schimbarea denumirii sale, abandonând numele cunoscut de RCS&RDS și adoptând un nou titlu.

Pe toate materialele promoționale ale companiei, numele RCS&RDS a fost înlocuit cu un alt nume, anunțând o schimbare semnificativă în identitatea sa.

Noul nume al Digi RCS&RDS

Al doilea mare jucător din piața locală de telecomunicații, cu o prezență începută în 1994, RCS&RDS urmează să devină Digi România. Această schimbare a denumirii este programată să fie discutată în prima decadă a lunii mai, conform informațiilor analizate de Profit.ro.

Această simplificare a numelui este văzută ca o modalitate excelentă de a promova compania sub o singură identitate în toate țările în care activează.

RCS & RDS, deși a fost odată un nume cunoscut, este acum uitat de mulți, Digi fiind denumirea preferată de către abonați. Primele discuții oficiale cu privire la schimbarea numelui ar urma să aibă loc în luna mai, iar propunerea pentru noul nume este Digi România.

Originea RCS & RDS

Numele RCS&RDS reprezintă o fuziune între companiile Romanian Cable Systems (RCS) și Romania Data Systems (RDS), realizată în 2005.

Conform datelor de pe listafirme.ro, în 2022, RCS & RDS SA a înregistrat o cifră de afaceri de 4.8 miliarde de lei și un profit net de 1.3 miliarde de lei. La acel moment, compania avea 10.468 de angajați și datorii de 8.3 miliarde de lei.

Vânzarea unei părți din rețeaua de fibră optică Grupul Digi Communications N.V. a anunțat recent că va vinde o parte din rețeaua sa de fibră optică din Spania.

„Tranzacţia este supusă unor condiţii pentru finalizare, precum autorizarea necesară pentru investiţiile străine directe şi aprobarea privind controlul concentrărilor economice”, a explicat directorul general de la Digi Communications N.V., Serghei Bulgac, potrivit unui comunicat de presă.

Operatorul cu sediul în București pare că a finalizat un contract important de vânzare a unei rețele de fibră optică de acces la domiciliu (FTTH), care deserveste aproximativ 4,25 milioane de locuințe. Conform unui raport publicat la Bursa de Valori, prețul tranzacției a fost de 750 de milioane de euro.