21.4 C
Iași
vineri, mai 3, 2024

Șoc în lumea televiziunii! Un post TV românesc cu o vechime de 25 de ani a pus lacătul pe redacție

Must Read

Mix TV, un canal local din Brașov, a ajuns la finalul călătoriei sale, închizându-și oficial ușile. Acest post de televiziune a fost înființat și condus de Aristotel Căncescu, cunoscut pentru funcția sa anterioară de șef al Consiliului Județean Brașov, reprezentând PNL.

Suspendarea emisiei și retragerea licenței de către CNA

La începutul lunii aprilie 2024, Mix TV și-a întrerupt emisia, iar presa locală a relatat că Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a retras licența acestui post de televiziune. Societatea Canaris SRL, care administra canalul TV, a solicitat CNA retragerea licenței, conform informațiilor prezentate de stiripesurse.ro.

Motivul acestei decizii a fost insolvența societății, conform explicațiilor oferite de un inspector al CNA din zonă.

Consecințele și perspectivele

Mix TV și-a încetat transmisia încă din data de 1 aprilie, iar licența postului urma să expire pe 18 iunie. Totuși, din cauza situației de insolvență a societății care opera canalul, nu s-a putut depune dosarul complet pentru prelungirea acesteia. Astfel, după 25 de ani de existență, Mix TV își încheie parcursul în peisajul media românesc.

Ce mesaj a transmis Oana Pescaru

Onelia Pescaru, care a fost la conducerea Mix TV timp de 22 de ani, a comentat închiderea postului pe contul său de Facebook. Această închidere marchează sfârșitul unei ere pentru Mix TV și pentru comunitatea media din Brașov.

„A fost un final aşteptat, previzibil, prefaţat de o agonie tristă şi urâtă…Din păcate, trusturile de presă sunt afaceri şi, chiar dacă la temelia lor se pune atât de mult suflet, banul e cel care contează şi cel care dictează.