12.1 C
Iași
sâmbătă, mai 4, 2024

cum alegi un birou office

Must Read

Biroul office este cu siguranță piesa de mobilier cheie în orice spațiu de birouri, indiferent de profilul companiei. Piesă cheie pentru că aici îți vei petrece majoritatea timpului, lucrând la proiectele de zi cu zi, indiferent de poziția ocupată în compania al cărui angajat ești. De aceea este foarte important ca atunci când alegi o astfel de piesă de mobilier office să îți aloci câteva momente și să iei în calcul toate criteriile ce ar trebui să fie întrunite de viitorul tău birou.

Birou office cu design ergonomic

Ergonomia viitorului tău birou office este extrem de importantă și asta pentru că un birou office cu un design ergonomic te va ajuta să menții o poziție de lucru sănătoasă pe parcursul zilei. Caută birouri office ce pot fi reglate pe înălțime așa cum este cel de aici. O astfel de piesă de mobilier asigură o poziție corectă a picioarelor dar și a mâinilor în timpul lucrului (mâinile ar trebui să fie paralele cu solul în timp ce tastezi la calculator).

Biroul office trebuie să asigure suficient spațiu de lucru

Dimensiunea blatului este și ea foarte importantă atunci când vorbim de un birou office. De cele mai multe ori pe birou se regăsesc dosare, tăvițe cu documente, telefonul personal sau cel de serviciu, o agendă și suport de pixuri, etc. și desigur, un laptop sau un monitor și o tastatură. Blatul unui birou office ar trebui să poată găzdui toate aceste obiecte și în același timp, să asigure și un spațiu de lucru suficient. Pe de altă parte există profesii unde laptopul este suficient și nu este nevoie de un birou office cu dimensiuni generoase. Așadar, în alegerea biroului ideal trebuie să ții cont pe de o parte de specificul activității și pe de altă parte de dimensiunile spațiului în care urmează să așezi biroul. Biroul office la comandă este cea mai bună soluție căci doar apelând la un producător de mobilier office la comandă vei avea un birou ce se va integra perfect în spațiul de care dispui asigurând în același timp și suprafața de lucru ideală.

Biroul office trebuie să aibă suficient spațiu de stocare

Pentru a evita aglomerarea blatului și pentru a menține un spațiu de birouri ordonat, biroul office ar trebuie să fie dotat cu sertare, dulap cu ușa sau măcar unul sau două rafturi. Aceste spații sunt esențiale pentru păstrarea micilor obiecte de papetărie și birotică, a dosarelor sau chiar a unor obiecte personale (șervețele, dezinfectant de mâini ori cana preferată). Mai multe studii au demonstrat că birourile dezordonate și aglomerate pot impacta negativ performanța și productivitatea angajaților. Acest lucru se datorează faptului că creierele noastre răspund mult mai bine la ordine iar un birou dezordonat poate duce la pierderea abilității de concentrare. Un studiu realizat de Universitatea Princeton a arătat că prin eliminarea obiectelor ce pot aglomera inutil spațiu de lucru, angajații vor putea procesa informațiile mai repede și mai bine iar acest lucru are ca rezultat mărirea productivității. La impresia vizuală de ordine contribuie și absența cablurilor și de aceea îți recomandăm să alegi un birou office dotat cu treceri de cablu.

Biroul office trebuie să fie rezistent

Pentru că biroul office este cu siguranță cea mai folosită piesă de mobilier este bine să nu faci rabat la calitate și să alegi birouri fabricate din materiale solide, de calitate care să garanteze că biroul sau birourile pe care le cumperi vor rezista în timp. Și de această dată, biroul office la comană este cea mai bună variantă. Asta pentru că vei putea alege materialele din care vor fi fabricate birourile dar și pentru că, în cazul în care alegi să lucrezi cu un producător ca Moff.ro, vei beneficia de garanție și montaj inclus.

Criteriile de mai sus sunt probabil cele mai importante aspecte de care să ții seama atunci când alegi un birou office însă nici aspectul estetic nu trebuie neglijat. Mobila office la comandă este singura opțiune dacă vrei să schimbi doar biroul căci doar așa vei putea alege culoarea și designul care să se potrivească perfect cu mobila existentă.

Credem că ai dedus deja că birourile office trebuie să fie adaptate stilului de lucru, specificului activității (un contabil va avea nevoie de un birou cu blat mai mare decât cel al unui operator de call center) dar și să contribuie la crearea unui ambient elegant și ordonat. Ia-ți așadar un pic de timp și ia o decizie informată pentru a te asigura că investești în biroul office cel mai potrivit pentru tine.

Sursa foto: pexels.com