19.3 C
Iași
vineri, mai 17, 2024

Mici de casă – rețete. Cum să fie suculenți și gustoși! Reteta in primul comentariu !

Must Read

Inca din primavara incep sa sfaraie gratarele, iar deschiderea oficiala a sezonului este, se stie, pe 1 mai. Iata cum prepari o pasta de mici sanatoasa la tine acasa, incat sa fii tot timpul sigur ca ceea ce pui pe gratar e proaspat si va fi savurat pe deplin.

INGREDIENTE 
Rețete de mici de casă 
MICI CU VITĂ ȘI PORC 

Ingrediente

700 g pulpă de vită
300 g piept de porc gras
20 g sare
1 linguriță piper
1 lingură cimbru
5 boabe yenibahar
1/2 linguriță boabe de coriandru
1 linguriță semințe de chimen
2 lingurițe boia dulce
7 căței de usturoi
1 linguriță bicarbonat de sodiu 
300 ml supă din oase de vită

Întâi, curăță carnea de pielițe, membrane și os, dacă au. Taie toată carnea în cubulețe și dă-o prin mașina de tocat de două ori. Tot prin mașină poți da și usturoiul curățat. 

Condimentele boabe se zdrobesc până devin praf și se amestecă cu celelalte. Pune pasta de carne într-un mixer ca să fie frământată. Pune condimentele peste carne și bicarbonatul de sodiu, apoi începe frământarea, pe care o poți face și manual. Poți începe să adaugi supa de oase răcită, puțin câte puțin. 

Mici făcuți în casă, serviți cu muștar

Când pasta a devenit foarte omogenă, o poți acoperi cu o folie alimentară și o poți pune la frigider pentru măcar o zi. Apoi, scoate carnea cu 30 de minute înainte de a o folosi. 

Unge-ți mâinile cu ulei și începe să formezi mititeii pe care îi pui într-o tavă unsă cu ulei. Apoi, lași tava la rece până ce sunt gata să fie gătiți. Îi prăjești în tigaie sau pe grătar, întorcându-i des până sunt gata. 

MICI DE PORC ȘI OAIE 

Ingrediente 

200 g carne tocată din pulpă de porc
800 g carne tocată de pulpă de oaie cu grăsime
2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
200 g slănină de oaie
300 ml apă minerală
20 g sare
piper
boia dulce
1 vârf de cuțit de chimen măcinat
1/2 linguriță de cimbru uscat
6 boabe de ienibahar
câteva bobițe de coriandru
1 căpățână de usturoi

Mod de preparare

Toată carnea se trece de două ori prin mașină, apoi se pun condimentele boabe zdrobite, apoi usturoiul curățat și pisat fin, bicarbonatul, puțină zeamă de lămâie și se frământa cam 30 de minute adăugând apă minerală puțin câte puțin. 

Mai frământă puțin, ori cu mâna ori cu un robot de bucătărie sau cu un mixer. Poți prăji o bucățică mică ca să îi guști de condimente. 

Acoperi amestecul și îl lași la frigider câteva zile. Scoți carnea, o lași 30 de minute la odihnit, apoi formezi mititeii cu mâinile unse cu ulei și îi pui într-o tavă. Îi gătești pe grătar și îi servește cu cartofi prăjiți, muștar și o bere rece. 

Pofta mare!!