10.3 C
Iași
vineri, mai 17, 2024

Cum să faci cel mai fraged drob de miel pentru masa de Paște. Rețeta pas cu pas

Must Read

Drobul de miel este nelipsit de pe masa de Paște, așadar toate gospodinele sunt în căutarea rețetei perfecte. Dacă și tu îți dorești ca pe masa de Paște să pui un drob senzațional, poți încerca rețeta de mai jos. Drobul va ieși moale și aromat, fără să se sfărâme.

Pentru a pregăti un drob de miel fraged pentru masa de Paște, iată o rețetă pas cu pas:

Ingrediente:

500 g ficat de miel
500 g carne de miel
200 g slănină afumată
3 ouă
1 ceapă mare
3 căței de usturoi
1 legătură de mărar proaspăt
1 legătură de pătrunjel proaspăt
Sare și piper negru proaspăt măcinat
Foi de dafin și cimbru uscat (opțional).

Cum să faci cel mai fraged drob de miel pentru masa de Paște

Mod de preparare:

Taie carnea și slănina în bucăți mai mici pentru a fi mai ușor de măcinat. Curăță și toacă ceapa și usturoiul fin. Spală și toacă mărarul și pătrunjelul. Apoi încălzește cuptorul la 180°C.

Folosind un tocător sau un robot de bucătărie, mărunțește ficatul, carnea și slănina până obții o pastă fină. Amestecă într-un castron mare pasta obținută cu ceapa tocată, usturoiul, mărarul și pătrunjelul. Adaugă ouăle bătute, sare și piper după gust, și amestecă bine până la omogenizare.

Tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt sau unsoare și așază amestecul de carne în tavă, modelând forma unui drob.
Dacă dorești, poți adăuga foi de dafin și cimbru uscat pe deasupra. Acoperă tava cu folie de aluminiu și coace drobul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40-45 de minute.

După ce a trecut timpul de coacere, îndepărtează folia de aluminiu și mai lasă drobul în cuptor pentru încă 10-15 minute pentru a se rumeni frumos.

Poate fi servit cald sau rece, alături de alte preparate tradiționale de Paște. Aceasta este o rețetă clasică și delicioasă de drob de miel care va încânta toți invitații la masa de Paște.