21.4 C
Iași
duminică, mai 19, 2024

Care sunt ultimele noutăți despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Actorul a petrecut Paștele în spital

Must Read

Florin Piersic, veneratul actor român, a trecut recent printr-o intervenție chirurgicală de urgență, care l-a forțat să facă o pauză din activitatea artistică vibrantă pe care o desfășura neîntrerupt.

După ce s-a simțit rău la finalul unui spectacol, pe data de 29 aprilie, actorul a fost transportat de urgență la Spitalul Militar din Cluj-Napoca. Acolo, medicii au decis să îl opereze la genunchi, în urma identificării unei infecții la nivelul acestuia.

Florin Piersic este un nume emblematic pentru cinematografia și teatrul românesc, fiind un model de urmat pentru nenumărate generații de actori. Cariera sa impresionantă, întinsă pe mai multe decenii, este plină de roluri memorabile, care i-au adus recunoașterea și admirația publicului larg.

Cu toate acestea, ca orice mare artist, Piersic nu a fost ferit de greutăți, inclusiv probleme de sănătate care l-au pus la încercare.

În ce stare se află Florin Piersic

Deși este o perioadă dificilă pentru maestrul Piersic, vestea bună este că starea sa de sănătate este în prezent considerată bună, conform managerului Spitalului Militar din Cluj-Napoca. Operația a decurs fără complicații semnificative, iar actorul se află acum într-un proces de recuperare.

Florin Piersic primește toată îngrijirea medicală necesară și nu este prevăzut un transfer la alt spital în viitorul apropiat.

„În momentul de față, se află internat pe secția de Cardiologie din Institutul nostru, sub tratament medicamentos, într-o stare stabilă. Suntem un institut care are tot ceea ce are nevoie pentru a trata un asemenea caz”, a declarat Florin Crișan, managerul Institutului Inimii.

Problemele de sănătate nu îi dau pace actorului

Aceasta nu este prima dată când Florin Piersic se confruntă cu probleme la genunchi. În 2019, a suferit o intervenție similară într-un spital privat din București.

Aceste intervenții reflectă impactul pe care o viață dedicată artei îl poate avea asupra sănătății fizice, mai ales când vine vorba de exigențele fizice ale teatrului și filmului.

Familia lui Florin Piersic, deși a cerut discreție, a fost deschisă în comunicarea despre starea de sănătate a actorului, prin intermediul echipei medicale. De asemenea, personalități din lumea artistică, cum ar fi Dan Negru, au transmis mesaje de încurajare și au confirmat că actorul este în stare bună, fapt care a adus un oarecare confort fanilor și prietenilor săi.