16.3 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

Ce face și cum arată acum Sorina Săcărin, fetița din Baia de Aramă, adoptată de o familie din SUA: „Învață foarte bine, cântă la pian și…”

Must Read

Ce face și cum arată, acum, Sorina Săcărin, fetița din Baia de Aramă, adoptată de o familie din SUA. Cazul Sorinei, fetița crescută în Baia de Aramă și adoptată de familia Săcărin din SUA, a generat un val controverse și revoltă, în urmă cu patru ani. Viața Sorinei Săcărin s-a schimbat total. Copila excelează la școală, cântă la pian și la vioară, dar, în primul rând, are parte de dragostea unei familii.

Ce face și cum arată, acum, Sorina Săcărin, fetița din Baia de Aramă, adoptată de o familie din SUA. În 2019, Sorina Săcărin, o fetiță, în vârstă de opt ani, a fost luată de către autoritățile române, din casa asistentului maternal din Mehedinți, pentru a fi adoptată de o familie de români din SUA. Cazul a stârnit revoltă la vremea aceea, mai degrabă din cauza modului brutal, în care a acționat procurorul, ce a smuls-o pe fetiță din căminul unde locuise.

Familia adoptivă din SUA a avut parte de multe critici, la vremea respectivă. Iată că, patru ani mai târziu, Sorina Săcărin este o copilă ce se bucură de dragostea și căldura unei familii adevărate, care a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a o ajuta să se dezvolte armonios. În prezent, Sorina, în vârstă de 12 ani, are rezultate bune la școală și studiază pianul și vioara.

Ce face și cum arată, acum, Sorina Săcărin, fetița din Baia de Aramă, adoptată de o familie din SUA

În ciuda tuturor obstacolelor de care au avut parte părinții adoptivi ai Sorinei, aceștia i-au oferit copilei dragostea, înțelegerea și răbdarea de care copila avea nevoie, având în vedere trecutul trist al micuței, abandonată de mama biologică, spune jurnalista Ioana Ene Dogioiu, care ține legatura cu mama adoptiva a fetiței.

„Familia acuzata ca a rapit brutal copila de la familia asistentilor maternali … imi timite de aproape 4 ani, luna de luna fotografii, filme, diplome despre evolutia Sorinei.

Fetita care a plecat din Romania, cu un retard cert in dezvoltarea fizica, emotionala si, mai ales, educationala, este acum, la 12 ani (impliniti recent), o adolescenta infloritoare care a recuperat toate intarzierile cu ajutorul parintilor si al sistemului de suport american.

Invata foarte bine, canta la pian si vioara, iar pe 17 mai va avea un nou concert. Are un camin adevarat, o familie de care, in baza readoptiei conform legii americane, nu o mai poate desparti nimeni.” a scris Dogioiu pe SpotMedia.

Adopția Sorinei Săcărin în SUA, imaginile care au revoltat opinia publică: „Mami, nu vreau să plec”
În urmă cu patru ani adopția Sorinei, o fetiță orfană din Baia Mare a stârnit multă revoltă și a pus în mișcare autoritățile statului. Momentul în care procurorul a venit la casa din Mehedinți a asistentului maternal, care avea grijă de Sorina, a fost filmat și postat pe rețelele de socializare.

În filmare se vede cum copila plânge disperată și strigă „Mami, nu vreau să plec’, în timp ce procurorul o duce spre mașină, pentru a fi preluată de părinții adoptivi din SUA.

De fapt, pentru cei care au văzut imaginile, nu adopția în sine a creat revoltă, ci modul brutal în care au acționat autoritățile române, situație de pe urma căreia, fetița ar fi avut de suferit emoțional. Potrivit informațiilor de la vremea respectivă, Sorina a făcut psihoterapie în urma evenimentelor respective

Asistentul maternal de la care Sorina a fost luată, a fost revoltată de cele întâmplate, inclusiv de adopție. Familia de români din SUA, la care Sorina a plecat în adopție, a suportat oprobiul public și criticată extrem de dur.

Autoritățile române au confiscat pașaportul Sorinei pentru a împiedica adopția în SUA

În 2019, la momentul adopției, autoritățile române au făcut tot posibilul pentru a împiedica adopția Sorinei. Pasaportul fetiței a fost retinut, in vara anului 2019, de de procurorul Mihaiela Iorga- Moraru de la Sectia Speciala, in cadrul anchetei care verifica modul in care s-a facut adoptia in acest caz. In vara anului 2019 s-a implicat in acest caz si actualul judecator CCR Bogdan Licu, care a incercat sa blocheze iesirea din tara a micutei.