32.4 C
Iași
vineri, iulie 19, 2024

Cum să faci un orez la fel de bun ca la restaurant. Trucul folosit de bucătari celebri

Must Read

Orezul este un aliment sănătos și extrem de gustos dacă este gătit așa cum trebuie. Însă, nu de puține ori, textura orezului nu este cea pe care ți-o dorești, iar faptul că se lipește de oală în timpul gătirii este o adevărată problemă. 

Cu toate acestea, orezul poate fi gătit fără nicio problemă, devenind un preperat absolut delicios, dar trebuie să știi că textura orezului și tendința sa de a se lipi de oală sunt influențate de tipul de orez și de conținutul său de amidon.

Cum să gătești orezul perfect – trucuri eficienteÎnmuiați orezul înainte de gătire. Lăsați orezul înmuiat în apă timp de aproximativ o oră înainte de a-l găti. Acest pas ajută la îndepărtarea impurităților și a excesului de amidon, reducând riscul de inflamații în organism.Proporția corectă de apă.Un alt sfat important este să nu fierbeți orezul într-o cantitate mare de apă, deoarece acest lucru poate contribui la lipirea boabelor. De obicei, se folosesc două părți de apă pentru fiecare parte de orez. Această proporție ajută la menținerea boabelor separate și previne lipirea acestora între ele.Adăugați ulei de măsline. Un truc eficient pentru a preveni lipirea orezului de fundul vasului este adăugarea a două linguri de ulei de măsline în apa în care fierbeți orezul. Acest lucru nu doar că va împiedica lipirea, dar va adăuga și o aromă subtilă și plăcută preparatului.Când apa începe să fiarbă, adăugați cantitatea dorită de orez și monitorizați timpul de fierbere. Este recomandat să nu lăsați orezul să fiarbă mai mult de 20-25 de minute, asigurându-vă că amestecați în mod regulat pentru a preveni lipirea boabelor de fundul oalei. Pentru orezul brun, va trebui să-l fierbeți de două ori mai mult decât orezul alb, datorită texturii sale mai dense.

Aceste tehnici te vor ajuta să gătești orezul ca un profesionist și să te bucuri de preparate savuroase, de fiecare dată.