31.6 C
Iași
vineri, iulie 19, 2024

Motivul incredibil pentru care Ileana Stana-Ionescu va fi incinerată!

Must Read

Ileana Stana Ionescu va fi incinerată luni, 8 iulie, la opt zile după ce s-a stins din viață. Soțul regretatei actrițe, Andrei Ionescu, a explicat motivul pentru care marea artistă nu va fi înmormântată la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor, acolo unde se odihnesc marile personalități ale teatrului și filmului românesc.

Actrița Ileana Stana Ionescu a murit duminică, pe 29 iunie, la vârsta de 87 de ani, după ce a suferit mai multe atacuri cerebrale.

Inițial s-a spus că marea actriță va fi înmormântată săptămâna aceasta, dar ceremonialul s-a amânat pentru ca fiul Ilenei Stana Ionescu să poată ajunge în țară, din SUA, pentru a-și lua adio de la mama lui.

Motivul pentru care Ileana Stana-Ionescu va fi incinerată

Însă, artista va fi incinerată, nu înmormântă.

„Luni, Ileana mea va fi incinerată. Așa a vrut Ileana, pentru că mămica ei este tot incinerată și și-a dorit să fie lângă ea. Avem o casetă în cimitirul crematoriului vechi. Iar eu voi fi lângă ele, și eu doresc să fiu incinerat, sunt mii de urne acolo!

Mulți mă întreabă de ce nu am înmormântat-o pe Aleea Artiștilor, la Cimitirul Bellu, însă acolo nu mai sunt locuri. Cine vrea să îi aducă o floare o poate face și la crematoriu, unde va avea urna. De ce va fi incinerată, atât de târziu, după 8 zile? Pentru că l-am așteptat pe fiul nostru să se întoarcă din America, sâmbătă vine, de-abia a găsit bilet de avion!” a declarat Andrei Ionescu pentru click.ro.

„Nu vă mirați că a venit lume foarte puțină, la Ileana mea. Cei din generația noastră fie au dispărut, fie sunt în vârstă, și e prea cald afară, ca să vină până la cimitir, iar pe ceilalți nu îi mai interesează nimic, decât propriile lor ocupații, în rest, se uită pe internet, deci nu e de mirare deloc. Au fost, da, câțiva prieteni, din generația noastră, dar lume particulară, subțire de tot, nu au venit cu sutele, ca la alți mari actori, însă, pe atunci, nu era televiziune, nu era internet, veneai să pui o floare!” , a mai spus actorul pentru aceeași sursă.