17.4 C
Iași
vineri, iunie 14, 2024

O mie de steaguri tricolore pentru românii din Covasna şi Harghita: „Să nu se mai simtă singuri şi abandonaţi…”

Must Read

Acţiunea „Români pentru români”, iniţiată de un grup de intelectuali din Braşov şi Ţara Făgăraşului, va dona o mie de steaguri tricolore românilor din judeţele Covasna şi Harghita, în preajma Zilei Naţionale a României, precum şi daruri pentru copiii din cele două judeţe.

Medicul Mihai Tîrnoveanu, unul dintre liderii mişcării, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că numeroşi oameni din ţară au răspuns apelului de a sprijini această acţiune, contribuind cu bani, steaguri, cărţi, rechizite, icoane, jucării şi dulciuri.

„Scopul nostru a fost să mobilizăm cât mai mulţi oameni din ţară în această campanie (…) şi am primit sprijin din Cluj, Craiova, Satu-Mare, Galaţi, Târgu Mureş şi din multe, multe alte zone ale ţării (…) Am vrut să-i mobilizăm, să-i facem solidari cu românii din Covasna şi Harghita, pentru ca aceştia să nu se mai simtă singuri şi abandonaţi (…) Pe 1 Decembrie vom merge în Harghita şi Covasna cu o mie de steaguri tricolore’, a declarat Mihai Tîrnoveanu. El a mai spus că darurile vor fi oferite copiilor de Sfântul Nicolae, iar o parte dintre cadouri vor ajunge şi la cei din zona Ghimeş-Făget.

Potrivit acestuia, acţiunea ‘Români pentru români’, care îşi propune să sprijine material şi moral comunităţile româneşti din judeţele Covasna şi Harghita, minoritare din punct de vedere numeric, a demarat în urmă cu un an, cu binecuvântarea Preafinţitului Andrei Făgărăşanu, episcopul ortodox al Covasnei şi Harghitei. Prin această iniţiativă se doreşte reînvierea tradiţiei din perioada interbelică, atunci când, în semn de solidaritate naţională, şcoli şi sate din această zonă erau adoptate de şcoli, parohii sau asociaţii din ţară.

Articol relatate de voceatransilvaniei.ro