31 C
Iași
sâmbătă, iunie 22, 2024

Un musulman legat la ochi în centrul Parisului cu o pancartă pe care scrie: „Tu ai încredere în mine?”. Cum au reacționat oamenii?

Must Read

După atentatele teroriste de la Paris, în care 129 de oameni au murit și alți circa 350 au fost răniți, un bărbat musulman a încercat să-i facă pe francezi să înțeleagă că religia islamică nu are nimic de-a face cu terorismul.
 
Bărbatul musulman a stat legat la ochi în Place de la Republique și le-a spus trecătorilor să-l îmbrățișeze dacă consideră că nu este terorist. Bărbatul a scris pe o pancartă: ”Sunt musulman, dar mi se spune că sunt terorist. Eu am încredere în tine, tu ai încredere în mine? Dacă da, îmbrățișează-mă!”, potrivit dailymail.co.uk
 

În înregistrare pot fi văzuţi zeci de curioşi apropiindu-se de bărbat şi îmbrăţişându-l în Piaţa Republicii din Paris, locul unde oamenii aduc omagii victimelor atentatului de vineri seara.

După ce s-a dezlegat la ochi, bărbatul a spus: „Aş dori să mulţumesc fiecăruia dintre voi pentru că mi-a oferit o îmbrăţişare. Am făcut acest lucru pentru a transmite un mesaj tuturor”, scrie Mediafax. 

„Sunt musulman, dar asta nu mă face terorist. Nu am ucis niciodată pe nimeni. Pot chiar să vă spun că vinerea trecută a fost ziua mea de naştere, dar nu am ieşit afară”.

„Îmi pare foarte rău pentru toate familiile victimelor. Vreau să vă spun că «musulman» nu înseamnă neapărat «terorist»”.

„Un terorist este terorist, cineva care vrea să ucidă o fiinţă umană pentru nimic. Un musulman nu ar face nicodată asta. Religia noastră ne-o interzice”.

Înregistrarea video a avut peste zece milioane de vizualizări pe Facebook şi a primit 150.000 de aprecieri în decursul a două zile.