16.4 C
Iași
marți, octombrie 22, 2024

”Tatăl meu nu a venit nici măcar la nașterea mea”

Must Read

Alin Oprea, fostul component al trupei ”Talisman”, a trecut printr-o adevărată dramă, dramă pe care puțină lume o știe: artistul a fost părăsit de tatăl său înainte să se nască!

Invitat în cadrul podcastului Altceva, Alin Oprea și-a deschis sufletul și a vorbit despre suferința care l-a măcinat o viață întreagă.

”Povestea mea de viață începe puțin înainte să mă nasc, pentru că eu provin, practic, din familia Rațiu, sunt un descendent al familiei Rațiu. Mă cheamă Oprea, după numele mamei, care a fost preluat după numele tatălui fratelui meu. O familie care înainte de perioada interbelică a avut lucruri importante de spus în istorie României, a fost prima familie nobiliară de români din Ardeal, celelalte erau maghiare și austriece.

Familia Rațiu a luptat greu să fie respectată și apreciată. Sigur, a venit comunismul și a distrus tot acest imperiu creat pe valoare și a impus un imperiu creat pe clasa muncitoare, între ghilimele, pentru că, de fapt, clasa muncitoare era doar o fațadă, iar cei de la putere conduceau prin intermediul unor interpuși, acolo”, a spus Alin Oprea.

Alin Oprea: ”Nu mă puteam naște fără un tată”

Alin Oprea a fost părăsit de tată încă de dinainte să se nască, iar puțini sunt cei care îi știu cu adevărat povestea artistului.

”Sigur că nu mă puteam naște fără un tată, însă tatăl meu, după ce mama i-a dat toată încrederea, a crezut că va avea un soț, după ce soțul dinainte, tatăl fratelui meu, a murit la 22 de ani, când mama avea 20, crezând că-și va reface viața… Nu și-a refăcut-o! De fapt, a descoperit că tata mai avea o familie, mai avea copii.

A aflat prea târziu, a hotărât ca eu să rămân alinarea vieții ei și o amintire frumoasă din a doua iubire, iar tatăl meu nu a venit nici măcar la nașterea mea, să mă vadă sau să semneze în locul acelei liniuțe din buletin pe care am avut-o toată viața și m-a durut mare parte a vieții liniuța asta”, a mai povestit Alin.