17.4 C
Iași
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Pe 1 decembrie, se pregătește blocarea ROMÂNIEI. Va fi Răscoală, nu Revoluție!

Must Read

 

Din cauză că nu au primit subvenţiile pe terenurile agricole – pentru că s-a defectat un soft care a costat 28 de milioane de euro, fermierii vor bloca România, pe 1 Decembrie. Cei din Sohatu, Călăraşi, fac ultimele pregătiri.

“Pe 1 Decembrie vom bloca drumurile naţionale şi centrul Bucureştiului. O să vedeţi iureş! Subvenţia de 190 de euro la hectar, cea mai mică din Europa, trebuia să fie deja în conturile fermierilor de la începutul lunii noiembrie, pentru că fermierii, la rândul lor, trebuie să facă plăţi până la sfârşitul lui noiembrie. Softul care s-a blocat a costat 28 de milioane de euro! Nu le e ruşine? Ei şi-au luat salariile şi îşi vor lua primele de Sărbători”, a spus Valentin Popa, un fermier care are de încasat subvenţia pentru 27 de hectare de teren arabil şi 200 de oi, în Sohatu, judeţul Călăraşi. Surse din Ministerul Agriculturii ne-au spus pentru libertatea.ro că plăţile nu se vor face mai devreme de 3 decembrie.

Tot pe 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, mii de romani s-au alăturat celei mai mari mobilizari din ultimii 26 de ani. Un protest masiv este anuntat pe Facebook, pentru marti, iar organizatorii susțin ca ar putea fi “cea mai mare mobilizare” de dupa Revolutie.

“Impreuna scriem istorie! Cea mai mare mobilizare din ultimii 26 de ani. Romania spune NU politicienilor corupti. Pentru ca doar uniti vom schimba Romania in bine! Alatura-te noua si arata ca iti pasa de Romania!“, se arata pe contul de Facebook 1 Decembrie 2015 | Mobilizare Nationala | Romania iese in strada!

In aproximativ 6 ore de la deschiderea evenimentului pe reteaua sociala, peste 6 mii de oameni s-au aratat interesati, 4 mii au confirmat prezenta, iar invitatiile fusesera trimise la 44 de mii de utilizatori. Pana la 11 noiembrie, 51.000 de persoane confirmau prezenta la manifestari!

Protestul ar urma sa aiba loc pe 1 decembrie, la ora 14:00, in Piata Universitatii. Multe dintre comentariile postate pe pagina evenimentului fac referire si la tragedia de vineri seara din clubul Colectiv.

LATER UPDATE: Un alt grup prin care se doreste mobilizarea romanilor pentru 1 Decembrie, si-a propus ca 1 milion de romani sa iasa pe strazile din toata tara si sa joace Hora Unirii. “Sa iesim cu mic, cu mare. Ca doar este sarbatoare! Sa jucam Hora Unirii! Fluturam drapelul Romaniei! Sa aprindem lanternele de la telefoane. Sa luminam cerul!” Pana in prezent, pe grupul 1.000.000 de romani in strada de 1 Decembrie, 9.300 de romani au confirmat prezenta in strada.

Surse: evenimente-constanta.ro, Libertatea.ro