20.3 C
Iași
marți, mai 21, 2024

Răniți din Colectiv, uciși de infecții din spital

Must Read

Infecţiile intraspitaliceşti i-au ucis pe unii dintre răniţii care au ajuns la Spitalul de Arsuri. O recunoaşte chiar purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Adrian Stănculea. Mai mult, el spune că aceste probleme sunt raportate lunar superiorilor din Ministerul Sănătăţii.

 

„Nu e nimic de ascuns, nu e niciun secret, doar că trebuie făcute civilizat chestia asta, nu e o noutate, bolnavii au murit din cauza infecţiilor de mult timp în spital. Sunt infecţii pe care le declarăm lunar, eu declar lunar infecţiile nozocomiale de pe secţie. Nu înţeleg unde e secretul. Patologia lor îi predispune la infecţii. Unii au murit şi din cauza infecţiei, alţii şi din cauza patologiei”, a spus medicul Adrian Stănculea.

 

 

Reacția medicului vine după dezvăluirile publicate de jurnalistul Cătălin Tolontan. Mai mulți medici de la Spitalul de Arsuri au spus că unii dintre răniți au murit din cauza infecțiilor intraspitaliceşti, deoarece în spitalele românești nu există camere sterilizate în care fiecare pacient să fie tratat corespunzător. Singura unitate specială de arși care ar îndeplini aceste condiții, cea de la spitalul Floreasca, a fost inaugurată anul acesta, dar nu a fost deschisă.