17.4 C
Iași
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Primul român suspectat de propagandă jihadistă a fost arestat de DIICOT.

Must Read

  Conform digi24.ro este vorba despre un adolescent de 17 ani din Craiova.

Băiatul este suspectat că avea legături cu ISIS si că s-a alăturat grup-ului de teroristi si in ultima perioadă ţinea legătura prin intermediul internetului cu mai mulţi lideri jihadaisti.

Acesta a fost ridicat in acesta diminieata de procurorii DIICOT si a fost dus la audieri, tanarul s-a radicalizat cu membrii ISIS din intreaga lume, el a accesat mai multe site-uri si a adoptant complet doctrina ISIS, urmeaza in continuare sa primim mai multe informatii despre ce probe au fost aduse de procurori la acest caz !

Anchetatorii au făcut percheziţii la locuinţa acestuia, marţi dimineaţă, ridicândocumente, materiale de propagandă jihadistă şi sisteme informatice.

Anchetatorii au informaţii că tânărul promova în mod sistematic, în mediul virtual, prin intermediul platformelor online, mesaje de susţinere a organizaţiilor teroriste, filme în care erau prezentate decapitări ale unor persoane capturate de membri ai grupării ISIS, dar şi materiale video cu mesaje de ameninţare şi folosire a unor mijloace de natură să pună în pericol viaţa şi integritatea persoanelor.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Ovidiu Marincea, a declarat că SRI avea cunoștință de activitatea de autoradicalizare a tânărului din Craiova suspectat de propagandă jihadistă și a furnizat toate informațiile autorităților competente.

‘Aveam cunoștință de activitatea de autoradicalizare a lui și am furnizat toate informațiilor pe care le-am avut autorităților competente, respectiv DIICOT, care a preluat cazul. În acest moment, fiind ancheta în desfășurare trebuie să ne abținem de la orice comentariu, noi, SRI, dar o să dăm un comunicat oficial la un moment dat”, a spus Ovidiu Marincea, potrivit Agerpres.

In ultimul an au fost expulzati din tara noastra unu numar de 9 cetateni strini ce erau suspectati de legaturi cu gruparile ISIS !

Ştire în curs de actualizare !