20.5 C
Iași
sâmbătă, iulie 20, 2024

Test de logica. O provocare simplă pentru creier !

Must Read

Astăzi ne vom uita la creierul nostru printr-un simplu test de logica.
Vă veți putea testa singuri aptitudinile si veti afla mai multe despre care parte a creierului va domina existenta.
Testul este extrem de simplu.

Priviti 1-2 minute si apoi cititi ce scrie mai jos.

femeie

In ce parte se misca aceasta femeie? In sensul acelor ce ceasornic sau invers?

Daca vedeti ca aceasta doamna se misca in sensul acelor de ceasornic, inseamna ca va folositi partea dreapta a creierului.

Daca vedeti ca se misca in sensul invers acelor de ceasornic, inseamna ca va folositi partea stanga a creerului.

Unii oameni o vad miscandu-se si intr-o directie si in alta, dar cei mai multi o vad miscandu-se intr-o singura directie.
Daca incercati sa o vedeti intorcandu-se in cealalta directie si reusiti, IQul vostru este peste 160, ceea ce inseamna aproape un geniu.
Apoi, incercati sa vedeti daca puteti sa o faceti sa se intoarca intr-o directie sau alta, modificand curentul din creier.

AMBELE DIRECTII POT FI VAZUTE

Acest lucru a fost dovedit la Universitatea Yale, SUA, dupa un studiu de 5 ani asupra creierului omenesc si a functiilor lui.Numai 14% din populatia SUA o pot vedea miscandu-se in ambele directii.
Emisfera stanga este sediul limbajului, cuvantului, implica aspectele lingvistice ale scrierii, este sediul calculului logic, cifrelor, rationamentelor, capacitatii de analiza si abstarctizare. Prin ea, orice perceptie se traduce in reprezentare logica, semantica si fonetica. Emisfera stanga este logica, rationala, matematica, aristotelica, stiintifica, calculata.
Persoana dominata de emisfera stanga comunica cu exteriorul pe baza unui cod logico-analitic, are gust pentru dictionare, vocabular, are grija de a numi obiectele si clasele, prefera detaliile, prezinta logic faptele, are preferinta pentru relatiile cauzale unilaterale (cauza – efect), poseda arta de a structura frazele. Ea cauta de asemenea sa aibe explicatii pentru orice, gandirea fiind metodica si structurata. Inexplicabilul pentru astfel de persoane este o slabiciune.

Emisfera dreapta este sediul gandirii fara limbaj, al intelegerii nonverbale, al recunoasterii formelor, perceptiilor spatiale. Ea este responsabila pentru tonul si intonatiile vocii, pentru ritm, muzica, imaginatie, simtul culorilor, visarii. Emisfera dreapta este intuitiva, ilogica, irationala, poetica, platonica, imaginativa, romantica, mitica, religioasa.

Eu am reuşit să o fac să se învârtă în ambele sensuri. Voi ?