10.3 C
Iași
luni, aprilie 22, 2024

Top 7 cele mai scumpe preparate din lume

Must Read

Cu toții mergem la cafenele sau restaurante și ne rugăm ca nota de plată să nu depășească grosimea portofelului. Dar ce ne facem când un fel de mâncare ajunge să coste cât un apartament cu 3 camere? Iată un top al celor mai scumpe 7 feluri de mâncare din lume!

Italian White Alba Truffle – 160.406 dolari

Toată lumea știe că trufele sunt scumpe și extrem de rare, ca să nu mai vorbim că sunt și aproape imposibil de cultivat, de aici și prețul exorbitant. Găsirea lor ține de noroc. Trufa din imaginea de mai jos are 1,5 kg. și a fost cumpărată de un investitor din Hong Kong cu 160.000 de dolari.

An official presents a truffle on November 14, 2010 during the traditionnal annual truffle auction sale in Alba, northern Italy,  where a 900 grams white truffle with the mother (roots) was auctionned for 105-milion-euro to a Hong Kong buyer. The Piemonte region, where Alba is located, is considered to have the best "tartufo bianco" (white truffles) in the world. AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE (Photo credit should read FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Getty Images)

Almas Caviar – 25.000 de dolari

Un singur magazin din Londra vinde acest tip de caviar, în conserve de aur de 24 de karate. Probabil ele se plătesc separat… Caviarul costă atât de mult pentru că este extrem de rar, provine din Iran și se găsește mai greu decât trufele de mai sus. 

mancaruri-scumpe2

Pepeni Yubari King – 22.872 de dolari

Pepenele galben! Cine să nu-l iubească? Totuși, de la 1,5 lei kilogramul la prețul acesta, trebuie să fie o diferență, nu? Pepenii Yubari King sunt speciali pentru dulceața lor și culoarea extrem de portocalie. Sunt atât de speciali, încât se vând în cadrul licitațiilor. Nici vorbă să găsești așa ceva în piață!

mancaruri-scumpe3

Pepene verde Densuke – 6.100 de dolari

De la pepenii galbeni, trecem la cei cu coaja verde, „lubenițele”, cum se numesc în popor. Dar nimeni nu a mai auzit de o lubeniță care să coste atâta! Acest tip de pepene se găsește doar pe insula Hokkaido din Japonia și este dulce și crocant, de aici și prețul extrem de ridicat.

A black jumbo watermelon produced in Japan's northern island of Hokkaido is on sale for 630,000 yen (US$ 5,945)  at Tokyo's Isetan department store Friday, June 6, 2008 shortly after being flown into Tokyo, some 500 miles south of Hokkaido, following its bidding earlier in the day. The 24-pounder (11 kilograms) premium Densuke is the biggest among the first of 65 sold as part of the season's initial harvest and another Densuke that weighs 17-pound (8-kilogram) has fetched a record 650,000 yen ($6,100), making it the most expensive watermelon ever sold in the country _ and possibly the world. (AP Photo/Tomoko A. Hosaka)

Pizza Royal de la Domenico Crolla – 4.200 de dolari

Asta de pizza! Domenico Crolla este un chef scoțian extrem de cunoscut pentru că realizează portrete pe pizza. Tot el a creat și pizza Royale, o pizza imensă cu blat cu fulgi de aur de 24 de karate, homari marinați în coniac, caviar îmbibat în șampanie și somon afumat scoțian.

mancaruri-scumpe5

Curry de la Bombay Brasserie – 3.200 de dolari

Felul acesta de mâncare a fost special creat pentru „Cine vrea să fie milionar?” și conține trufe, caviar, crab, toate în frunze de aur.

mancaruri-scumpe6

Friptură de la Craftsteak – 2.800 de dolari

De ce costă atât de mult? Friptura este făcută dintr-o vacă hrănită cu bere și masată cu regularitate…

mancaruri-scumpe7