29.3 C
Iași
miercuri, iulie 17, 2024

Locuri imposibil de vizitat – destinații de vacanță interzise

Must Read

Îți planifici următoarea vacanță și nu știi unde să te duci? Cu siguranță nu în următoarele locații! Există pe planetă câteva locuri pe care nimeni nu are voie să le viziteze și… nici nu cred că ar vrea să o facă. Din motive ce țin de securitate sau de legendele care bântuie prin zonă, locurile din filmulețul de mai jos sunt sortite pustietății.

Unul din locurile acestea este Mezhgorye, un oraș din Rusia, în care se crede că locuiesc agenți care lucrează la un program nuclear strict secret în jurul muntelui Yamantaw. Se suspectează că în munte s-ar afla macheta unui program nuclear, un buncăr sau Dumnezeu-știe ce comoară a Rusiei. Dar… cine poate să afle, dacă nimeni nu se duce acolo?

Insula Sentinel este un alt astfel de loc, în care locuiesc între 50 și 100 de băștinași (la propriu, ei sunt ultimii oameni de pe pământ care au rămas fizic neatinși de tehnologie) ce refuză contactul cu alți oameni. Câteva echipe de filmat au încercat să facă un reportaj ce urma să fie parte dintr-un documentar, însă indigenii de acolo i-au alungat. Insula Sentinel nu este, se pare, singurul loc din lume care adăpostește astfel de oameni. Pădurea Amazoniană este asemănătoare, cu diferența că sătenii de acolo acceptă și prezența străinilor.

RAF Menwith Hill. Este o bază militară britanică care are legături cu sistemul spion globalECHELON. Situl conţine o baze de control atât la sol, cât şi a sateliţilor şi este un centru de interceptare de comunicaţii şi sisteme de avertizare rachete, fiind descris ca cel mai mare sit de supraveghere electronică din lume. Situl este o bază la sol pentru mulţi sateliţi operaţi de US National Reconnaissance Office, din partea US National Security Agency.

Camera 39, Coreea de Nord. Este una dintre cele mai secrete organizaţii din Coreea de Nord, care are ca scop obţinerea de valută pentru Kim Jong-il. Preşedintele comisiei de Apărare Naţională al Coreei de Nord a înfiinţat instituţia la sfârşitul anilor 70. Se spune că ar fi principalul pilon al aşa numitei „economii de curte”, centrată în jurul familiei dinastice Kim. Nu se ştie de unde a apărut numele. Se cunosc foarte puţine despre organizaţie, din cauza secretelor ce o înconjoară, dar se speculează că se foloseşte de nişte conturi din bănci chineze şi elveţiene pentru a contraface şi spăla bani şi alte tranzacţii ilegale.

Bineînțeles, alte locuri includ: zona 51, arhivele secrete ale Vaticanului și insula Șerpilor.