1.4 C
Iași
miercuri, decembrie 4, 2024

Sfaturi de la Google pentru identificarea și prevenirea escrocheriilor online

Must Read

Recomandări de la Google pentru a identifica și preveni escrocheriile online

Următoarele trei sugestii de la Google vă vor ajuta să recunoașteți o înșelătorie online.

Înșelăciuni bazate pe Deepfake

Google sugerează utilizatorilor să fie prudenți în legătură cu clipurile video și audio ale persoanelor publice. Deși pot părea și suna foarte autentice la prima vedere, este posibil ca acestea să fie conținuturi deepfake generate cu ajutorul inteligenței artificiale.

Scheme de investiții în criptomonede

Ați primit un mesaj sau un e-mail care promite un randament foarte ridicat pentru o investiție în criptomonede? Cel mai probabil, este o escrocherie.

Aveți grijă la aplicațiile și site-urile web false

Mulți escroci creează replicate ale aplicațiilor și site-urilor web cunoscute – cum ar fi cele bancare – pentru a fura informații personale.

AirPods Max nu vor beneficia de un update „semnificativ” din cauza vânzărilor diminuate

Se anticipa că Apple va lansa AirPods Max 2 la evenimentul său din septembrie, însă acest lucru nu s-a întâmplat. În loc de aceasta, compania a introdus o versiune actualizată a căștilor originale AirPods Max, echipată cu un port USB Type-C în locul portului Lightning, conform cerințelor altor dispozitive ale companiei. Cu toate acestea, gigantul tehnologic nu are planuri pentru o actualizare majoră a căștilor sale over-ear din cauza vânzărilor relativ slabe, conform unui raport.

Microsoft testază un nou browser în cadrul jocurilor

Microsoft a anunțat că Microsoft Edge Game Assist, un nou overlay de browser în joc, este acum disponibil pentru testare beta în Windows 11. Overlay-ul „conștient de joc” se află în Microsoft Game Bar și este destinat să identifice automat și să afișeze linkuri către ghiduri și sfaturi legate de jocul pe care îl jucați, utilizând browserul Edge.

Game Assist folosește profilul cu care sunteți conectat în Edge, oferind acces la datele dvs., cum ar fi cookie-uri, completare automată și favorite, eliminând astfel nevoia de a vă conecta din nou la site-uri. Ca și alte widget-uri din Game Bar, acesta poate fi fixat deasupra jocului pe care îl jucați. Game Assist este disponibil în prezent doar în limba engleză, iar pentru a-l folosi, trebuie să optați pentru previzualizare și să setați Microsoft Edge Beta 132 ca browser implicit.

Noua platformă IBM Environmental Intelligence oferă date prin API-uri

Versiunea beta a platformei IBM Environmental Intelligence (EI) le oferă dezvoltatorilor de aplicații și specialiștilor în date o perspectivă clară asupra mediului, bazată pe inteligența artificială, cu acces la date geospațiale și satelitare open-source.

Această platformă bazată pe cloud oferă o gamă variată de API-uri geospațiale, climatice și meteorologice, permițând utilizatorilor să dezvolte aplicații care răspund nevoilor legate de sustenabilitate, schimbări climatice și reglementări.

IBM își propune ca acest software să ajute organizațiile să gestioneze riscurile financiare asociate cu schimbările climatice. Sectorul public și cel privat se confruntă cu provocări legate de climă, inclusiv perturbări operaționale, deteriorări ale activelor și vulnerabilități ale lanțului de aprovizionare. IBM Environmental Intelligence oferă date geospațiale, modele avansate și informații bazate pe AI pentru a asista organizațiile în abordarea acestor probleme esențiale.

Huddles de la Google Chat îl fac să semene și mai mult cu Teams și Slack

Google Chat introduce huddles, o nouă funcție bazată pe Google Meet care permite inițierea unui apel rapid cu colegii de muncă. Google a declarat că va adăuga huddles la Google Chat acum mai bine de un an, însă nu au existat actualizări recente în această privință. Compania confirmă că funcția a început să fie implementată și ar trebui să fie disponibilă tuturor utilizatorilor Workspace până pe 6 ianuarie.

Amazon va investi încă 4 miliarde de dolari în Anthropic, rivalul său principal OpenAI

Amazon a anunțat o nouă investiție de 4 miliarde de dolari în Anthropic, un startup de inteligență artificială fondat de foștii directori de cercetare de la OpenAI.

Noua finanțare aduce investiția totală a gigantului tehnologic la 8 miliarde de dolari, deși Amazon va rămâne un investitor minoritar, conform reprezentanților Anthropic, compania din San Francisco care dezvoltă chatbot-ul Claude și modelul de inteligență artificială asociat.

Amazon Web Services va deveni și „partenerul principal de cloud” al Anthropic, conform unei postări pe blog. Astfel, Anthropic va folosi chipurile AWS Trainium și Inferentia pentru a antrena și implementa cele mai complexe modele AI.

OpenAI, acuzată de ștergerea accidentală a datelor în cazul NY Times referitoare la drepturile de autor

Reprezentanții legali ai The New York Times și Daily News, care acționează în instanță OpenAI pentru utilizarea materialelor lor protejate de drepturi de autor în antrenarea modelelor AI fără permisiune, susțin că inginerii OpenAI au șters accidental date esențiale pentru caz.

La începutul toamnei acestei ani, OpenAI a fost de acord să furnizeze două mașini virtuale pentru a permite echipei juridice a reclamanților să probeze datele folosite pentru antrenarea inteligenței artificiale în vederea identificării conținutului protejat. Potrivit unei scrisori depuse la Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul de Sud din New York, avocații editorilor și experții lor au folosit peste 150 de ore de la 1 noiembrie pentru a analiza datele furnizate.

Totuși, pe 14 noiembrie, inginerii de la OpenAI au șters toate datele legate de căutare stocate pe una dintre mașinile virtuale. Deși OpenAI a depus eforturi pentru a recupera informațiile, acest proces a dus la pierderea permanentă a structurilor foldere și a numelui fișierelor, făcând datele recuperate inutile pentru determinarea utilizării articlelor reclamanților în antrenarea modelelor AI ale OpenAI, se menționează în scrisoare.

Portofelele digitale precum Apple Pay și Cash App vor fi supuse unor reglementări mai stricte

Biroul american pentru protecția financiară a consumatorilor (CFPB) își intensifică supravegherea principalilor furnizori de plăți digitale, supunându-i la reglementări similare cu cele care guvernează băncile. Joi, CFPB a anunțat o nouă reglementare care vizează portofelele digitale ce procesează peste 50 de milioane de tranzacții anual, cum ar fi Apple Pay, Google Wallet, PayPal, Cash App și altele.

Regulile urmăresc să alinieze platformele de plăți digitale la aceleași standarde legale aplicabile băncilor mari. De asemenea, oferă CFPB autoritatea de a efectua „examinări proactive” pentru a asigura conformitatea cu cerințele federale privind confidențialitatea, prevenirea fraudelor și alte reglementări.

Funcția de memorie fotografică Recall a Microsoft: Promițătoare, dar nu perfectă

Microsoft a început testarea Recall, mult așteptata sa funcție de căutare a memoriei fotografice, disponibilă exclusiv pe anumite PC-uri Copilot+. Deși conceptul este promițător, evaluările inițiale sugerează că funcția mai necesită îmbunătățiri semnificative.

Prezentată în luna mai, Recall a fost promovată ca o caracteristică inovatoare pentru dispozitivele Copilot+ de ultimă generație care rulează Windows 11, precum cel mai recent Surface Pro. Folosind inteligența artificială, Recall face capturi ale ecranului la intervale regulate, permițând utilizatorilor să caute cuvinte sau imagini specifice în aceste capturi prin intermediul cuvintelor-cheie.

Cu toate acestea, problemele legate de securitate au întârziat lansarea. Criticii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la riscurile pentru confidențialitate, determinând Microsoft să implementeze măsuri de protecție, cum ar fi criptarea bazei de date Recall și dezactivarea funcției implicit. Inițial planificată pentru lansare în octombrie pentru testere, funcția este acum disponibilă pentru unii utilizatori care sunt înregistrați în canalul de dezvoltare al programului Windows Insider.

SUA conduc inovarea în domeniul AI, depășind China în cele mai recente clasamente Stanford

Statele Unite s-au afirmat ca lider mondial în inovația în domeniul inteligenței artificiale, depășind constant China în domenii esențiale precum cercetarea, investițiile și dezvoltarea etică a tehnologiei, conform celor mai recente rezultate ale Indexului IA al Universității Stanford.

Deși clasificarea liderilor globali în domeniul IA este o sarcină complexă, cercetătorii de la Stanford au încercat să facă acest lucru prin examinarea diferitelor dimensiuni ale „vitalității” sectorului AI.

„De fapt, decalajul se lărgește”, a declarat Ray Perrault, informatician și director al comitetului consultativ al Indexului AI de la Stanford. „Statele Unite investesc mult mai mult, în special în crearea și finanțarea companiilor”.

Google lansează Android 16 Developer Preview 1

Google a lansat prima versiune Developer Preview a Android 16, oferind dezvoltatorilor o primă privire asupra următoarei versiuni semnificative a sistemului său de operare mobil.

Această previzualizare este destinată dezvoltatorilor, permițându-le să înceapă dezvoltarea, să testeze aplicațiile și să ofere feedback valoros. Totuși, ca în cazul oricărei versiuni preliminare, utilizatorii trebuie să se aștepte la o anumită instabilitate, deoarece sistemul și aplicațiile care rulează pe Android 16 pot să nu funcționeze perfect.

Android 16 aduce numeroase modificări la nivelul sistemului, care ar putea influența performanța și funcționalitatea aplicațiilor. Dezvoltatorii ar putea experimenta anumite defecțiuni până când aplicațiile sunt complet optimizate pentru noua platformă.

Zvonuri despre iOS 19: Un Siri mai asemănător cu ChatGPT, iar unele caracteristici vor fi amânate

iOS 19 va introduce un „Siri mai conversațional”, alimentat de „modele lingvistice mari mai avansate”. Această actualizare va face ca Siri să fie asemănător cu ChatGPT de la OpenAI, permițând asistentului să „gestioneze cereri mai complexe”.

Apple va prezenta probabil noul Siri când va lansa iOS 19 la WWDC 2025, în iunie anul viitor, dar nu va fi disponibil până în primăvara anului 2026.

Timpul petrecut online de adulți în Marea Britanie a crescut cu aproape o oră în 2024, conform Ofcom

Adulții petrec în medie 4 ore și 20 de minute în fiecare zi pe smartphone-uri, tablete și computere în Regatul Unit, conform datelor din raportul anual Online Nation al Ofcom, care analizează obiceiurile digitale ale consumatorilor.

Cifra reprezintă o creștere semnificativă comparativ cu 2023, când adulții de peste 18 ani petreceau în medie 3 ore și 41 de minute online, având în vedere că diferența față de 2022 a fost de doar 8 minute.

Sinteză realizată cu ajutorul unui flux de monitorizare oferit de Control F5 Software.