Sezonul de iarnă și-a făcut simțită prezența, marcând astfel începutul perioadei de răceli, viroze și gripă. Totuși, există un ceai capabil să atenueze simptomele răcelii și să vindece tusea într-un interval foarte scurt.
Iată cum poți prepara acest ceai minunat care alină rapid tusea și răceala:
Ingrediente:
– o ceapă medie
– crenguțe de busuioc
– cimbrișor de câmp
– soc
Mod de preparare:
Pune 2 litri de apă la fiert. Spală ceapa, taie-o în patru și adaug-o în apă. Adaugă o crenguță de busuioc. Atunci când apa începe să fiarbă, incorporează o linguriță de cimbrișor de câmp și câteva flori de soc. Oprește focul, acoperă vasul și lasă amestecul să infuzeze timp de 20 de minute.
După 20 de minute, scoate plantele, lasă infuzia să se răcească puțin și adaugă miere după gust. Poți savura câte căni dorești din acest ceai.
Atenție! Evită să adaugi mierea în preparat când este încă fierbinte!
Cum se prepară corect ceaiul
Doctorul Mihail Pautov a explicat metoda corectă de preparare a ceaiului pentru a nu pierde din beneficiile acestei băuturi.
Dr. Mihail Pautov a dezvăluit care sunt pașii corecți pentru a prepara ceaiul. Un aspect pe care multe persoane nu îl cunosc este că ceaiul nu trebuie preparat în apă fiartă. Acest lucru poate anula toate proprietățile benefice pe care această băutură ar trebui să le aducă organismului.
„Ceaiul nu trebuie niciodată preparat în apă fiartă, la 100 de grade Celsius, deoarece va distruge multe elemente esențiale din ceai. De asemenea, mierea nu trebuie adăugată în apă fierbinte, la 100 de grade, la fel cum nici lămâia. Este recomandat să lăsăm temperatura să scadă la cel puțin 80 de grade Celsius înainte de a adăuga pliculețele de ceai, iar temperatura va scădea ulterior la 60 de grade Celsius, moment în care este potrivit pentru consum, iar atunci putem adăuga mierea, fructele, lămâia sau orice alt ingredient dorim, pentru a menține proprietățile sănătoase ale băuturii”, subliniază Dr. Mihail pe rețelele sociale.