12.8 C
Iași
joi, aprilie 25, 2024

Un profesor de matematică din Bacău predă online, gratuit

Must Read

„Bună dimineaţa, dragilor şi bun găsit la întâlnirea cu proful online!” – aşa îşi începe lecţiile de matematică profesorul Ioan Ursu. La ora opt fix, în fiecare dimineaţă, dascalul îşi montează echipamentul video, șterge tabla şi pregăteşte materialele. Predă matematică pentru elevi de toate vârstele, de la clasa I şi pâna la a XII-a.

Îndrăgostit de matematică, profesorul Ursu a continuat să le predea copiilor şi după ieşirea la pensie. Şi-a amenajat acasă, în sufragerie, un ministudio. Fiecare lecţie predată şi fiecare exerciţiu rezolvat sunt filmate şi postate apoi pe internet. „Dacă nu are şansa să aibă un profesor de calitate, care să facă lecţia cu multă dăruire, atunci el poate să facă lecţii de unul singur”, spune profesorul.
Sunt trei ani de când profesorul Ursu a recurs la această metodă de predare, timp în care a postat pe internet sute de lecții. Impactul a fost uriaş. Site-ul dascalului a fost accesat de la înfiinţare şi până în prezent de aproape cinci milioane de elevi.

„Pasiunea mea este matematica. Erau unele lucruri pe care nu le-am înțeles şi am căutat pe internet site-uri pe care să învăţ matematică, să înteleg mai bine şi l-am descoperit pe proful online, şi totul a devenit clar, atunci”, povestește un elev.

Profesorul nu vrea să se oprească aici. În curând va lansa pe internet și o televiziune online. 24 de ore din 24 vor fi difuzate lecții de matematică pentru toate categoriile de elevi.

Profesorul Ioan Ursu nu este un caz singular. O profesoară de limba română are o iniţiativă similară. Ramona Elena Chifan predă lecţii de gramatică pe un cunoscut site de socializare. Impactul a fost atât de mare, încât cursurile sale online au devenit virale.

Vizitați-l pe propriul blog: http://proful-online.blogspot.ro/

Lectiile sunt foarte utile, un Share probabil ar ajuta ca acestea sa fie vazute de elevii care au cu adevarat nevoie !