22.4 C
Iași
marți, octombrie 3, 2023

Elevii din lotul olimpic de Matematică au revenit! Avem cei mai buni elevi la Matematică din toată Uniunea Europeană

Must Read

Elevii din lotul olimpic de Matematică au revenit din Thailanda, acolo unde s-a desfăşurat Olimpiada Internaţională de Matematică. Toți cei șase elevi ai echipei României au obținut medalii: una de aur, 4 de argint şi una de bronz. Cu aceste premii, elevii români au fost cei mai buni din toată Uniunea Europeană.

Medalia de aur a fost obținută de Simona Diaconu de la Liceul Internațional de Informatică din București (absolventă de gimnaziu din localitatea Tecuci, județ Galați), se arată într-un comunicat de presă. Simona a fost deja acceptată la studii în Statele Unite, la una dintre cele mai apreciate universităţi din lume.

 

Medalii de argint au obținut Theodor Andrei Andronache de la Liceul Internațional de Informatică din București (absolvent de gimnaziu din localitatea Sinești, județ Vâlcea), Marius Ioan Bocanu I.L. de la Liceul Internațional de Informatică din București (absolvent de gimnaziu din localitatea Pitești, județ Argeș); Ciprian Mircea Bonciocat de la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din București și Ştefan D. W. Spătaru de la  Liceul Internațional de Informatică din București.

Andrei Bogdan Puiu de la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” din Galați a obținut medalia de bronz.

 

Ediţia din acest an a olimpiadei a reunit peste 570 de concurenţi din 104 ţări. Primele cinci poziţii au fost ocupate de SUA, China, Coreea de Sud, Coreea de Nord şi Vietnam. Elevii noştri au clasat România pe locul 13 mondial şi pe primul loc în rândul ţărilor din Uniunea Europeană. În total, patru dintre olimpicii români care au absolvit liceul pleacă în toamnă să studieze la Princeton, Harvard şi Cambridge.