12.8 C
Iași
joi, aprilie 25, 2024

16 patrupezi raspund ca la apel in fata stapanei lor

Must Read

Catenii sunt fara indoiala cele mai bune animale de companie. Pe langa capacitatea mare de intelegere a mimicii si a limbajului uman, acestia sunt inteligenti si invata foarte usor sa raspunda la comenzi. Cateii se dau dupa comportamentul stapanului ceea ce ii face sa treaca de la statutul de animal de companie la cel de bun prieten. Se spune ca un caine este ca un membru al familiei si din multe puncte de vedere este adevarat. Stapana din imagine are 16 caini de care are grija, sunt ai ei si ea este responsabila pentru buna lor crestere.

Atunci cand ii scoate din zona ingradita stapana ii cheama la apel iar reactia cainilor este una de-a dreptul uimitoare. Acestia raspund la nume si vin treptat in coloana cate unul ca niste veritabili soldati. Acestia asculta cu atentie care dintre ei este strigat si merg in lant iesind pe poarta.

Atunci cand se apropie stapana cainii devin nerabdatori, fiecare dintre ei vrea sa fie strigat primul de aceea asteapta cuminti comanda. Stapana este cea care alege pe care dintre cei 16 catei ii va numi primul. Mai apare cate o confuzie atunci cand doi caini cu nume similare sunt strigati insa aceasta este o greseala usor de inteles si trecut cu vederea. Desi cainii sunt de rase diferite, acesti coopereaza bine in cadrul expercitiilor.

Cel care a fost lasat in urma a fost un labrador a carui nume s-a auzit ultimul. Pentru a-i arata stapanei ca nu este multumit sa fie ultimul, labradorul a stat cu spatele si a ezitat sa urmeze comanda. Dupa ce numele lui a fost strigat in repetate randuri acesta a raspuns la apel si a venit vesel spre poarta. Stapana are grija de cei 16 prieteni ai ei nu doar printr-o educatie buna ci si printr-o alimentatie adegvata. Dupa responsabilitate si munca vine rasplata si joaca.