20.3 C
Iași
marți, mai 21, 2024

Încă un val de angajări la Continental România

Must Read

Continental, furnizorul internațional de componente și soluții pentru industria automotive, a anunțat printr-un recent comunicat de presă că va angaja 1.000 de persoane pe parcursul anului 2016 pentru centrele de cercetare şi dezvoltare sau unităţile de producţie din România.

Continental are centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Iaşi şi Braşov şi unităţi de producţie în Braşov, Sibiu, Timişoara, Nădab şi Carei. Compania germană are deja 16.500 de angajați în România și aproximativ 208.000 angajați la nivel global, răspândiți în 55 de țări. Cât despre cifra de afaceri, în 2015 a înregistrat 39,2 miliarde de euro.

”Am primit, anul trecut, 1.500 de noi membri în echipă şi vom continua să primim proaspeţi absolvenţi de şcoală profesională pe care îi angajăm în unităţile de producţie. În condiţiile în care piaţa se dezvoltă în aceeaşi direcţie, ne aşteptăm să creştem cu peste 1.000 de persoane şi în acest an“, a precizat directorul de personal în cadrul Continental România, Anica Stoica, în comunicatul de presă.

Directorul de personal a declarat că pozițiile deschise sunt “atât pentru muncitori, cât și pentru absolvenții de facultate și inginerii cu experiență în domeniul automotive și software, pe care vrem să îi angajăm în centrele de cercetare și dezvoltare și în fabricile din țară”.

”Aproape 5.000 de ingineri dezvoltă produse şi software pentru mobilitatea viitorului. Echipa noastră de ingineri lucrează la dezvoltarea conceptului de condus autonom, aplicaţii pentru maşini interconectate şi eficientizarea consumului de combustibil“, a declarat directorul general al Continental România, Christian von Albrichsfeld.

Grupul german a investit, în perioada 1999-2015, 1.130 de milioane de euro în activităţile din România. Doar anul trecut au fost cheltuiți peste 130 de milioane de euro pentru tehnologie de vârf, pe clădiri noi şi software.

Pe portalul www.continental-corporation.com există deja circa 400 de locuri de munca la dispozitie pentru cei interesati, precum și toate detaliile pentru a aplica propria candidatură.