12.8 C
Iași
joi, aprilie 25, 2024

William De Amorim este cetățean român, poate evolua sub tricolor

Must Read

Vineri 27 mai, brazilianul William Douglas De Amorim a devenit  cetățean român cu acte în regulă. Guvernul României a hotărât să-i acorde cetățenia română atât jucătorului Astrei, cât și familiei acestuia. Fotbalistul Amorim și-a depus cererea pentru a-și dobândi cetățenia română la începutul acestui an.

”Se acordă cetăţenia română domnului De Amorim William Douglas, cetăţean brazilian, fiul lui Jose Roselito şi Marilenei De Paula Costa, născut la data de 05 decembrie 1991 în localitatea Ipatinga, Brazilia, cu domiciliul în Brazilia, oraşul Ipatinga, str. Rua Primola, nr. 1021, regiunea Minas Gerais şi reşedinţa în România, localitatea Ploieşti, str. Sondelor, nr. 19A, jud. Prahova (2919/A/2016). ” se arată în comunicatul postat de Guvernul României.

Cetățenia română a fost acordată în temeiul prevederilor Legii cetățeniei române, modificată și completată prin OUG 37 din 2015.

Brazilianul, proaspăt devenit campion al României cu Astra Giurgiu, este acum eligibil pentru echipa naţională a României. Chiar în luna februarie a acestui an, președintele FRF, Răzvan Burleanu a declarat că federația are în vedere mai mulți jucători pentru naturalizare, printre care și De Amorim.

„Eu nu vreau să mai fiu considerat străin aici, să fie bine pentru mine şi pentru club. Dacă voi fi convocat şi la naţională, cu atât mai bine pentru mine. Nu aş refuza, dar până acum nu am vorbit cu nimeni. Sunt de cinci ani în Romania, ţara asta mi-a dat multe şi aş fi fericit să ajut naţionala”, a declarat mijlocaşul ofensiv al Astrei.

Născut pe 15 decembrie 1991 la Votorantim, William Douglas de Amorim a ajuns în România în anul 2010. Timp de două sezoane a evoluat pentru echipa a doua a clubului, iar în 2012 a fost ales ca jucător de bază pentru Astra Giurgiu. Fotbalistul se poate mândri cu 4 goluri marcate în ultimul sezon, 3 trofee cu Astra, un titlu, o Cupă a României și o Supercupă.