30.3 C
Iași
joi, iulie 18, 2024

CSM Bucureşti a dat lovitura: A câştigat Liga Campionilor

Must Read

CSM Bucureşti a dat lovitura. A câştigat Liga Campionilor la handbal feminin chiar la debut. Româncele au învins chiar la Budapesta, acasă la Gyor. CSM a câştigat la loviturile de departajare după un meci nebun care a fost egal după două reprize de prelungiri. Aurelia Brădeanu, fostă jucătoare a celor de la Gyor, a marcat golul care a adus trofeul Ligii Campionilor în România, pentru prima fată. Gullden a devenit cea mai bună marcatoare a competiției și a fost desemnată și MVP-ul Final Four-ului.

 

A fost un meci incredibil, fetele noastre au egalat în ultimele 10 secunde, atât în meci, cât și în prelungiri! Au urmat aruncările de la 7 metri, acolo unde portărița noastră a făcut minuni, apărând două lovituri ale unguroaicelor! Gyor a preluat conducerea încă din start, iar din minutul 18 și-a dublat avantajul. La pauză însă, bucureștencele au intrat în avantaj, 13-12, după ce Gullden a marcat la ultima fază din 7 metri.

 

CSM a început partea secundă cu frâna trasă, însă de la jumătatea reprizei și-a dat drumul la joc și a revenit prin golurile lui Gullden și paradele senzaționale ale lui Grubisici. Finalul celor 60 de minute a fost de-a dreptul fabulos. În minutul 59:39 Gyor a marcat din 7 metri prin Gorbicz și avea 22-21, dar time-out-ul antrenorului bucureștencelor Rasmussen a salvat situația și cu două secunde înainte de sfârșit CSM a marcat golul care a dus partida în prelungiri.

Prima repriză suplimentară a fost un fiasco pentru noi, nereușind să marcăm vreun gol. În schimb, unguroaicele au înscris de două ori. CSM a revenit fabulos în repriza a doua a prelungirilor. Jucătoarele noastre au egalat din nou în minutul 9:50 dintr-un 7 metri și au terminat la egalitate 25-25, ducând meciul la aruncări suplimentare de la 7 metri. La loviturile de la 7 metri, CSM a jucat fără greșeală, iar Pessoa a apărat fantastic. Bucureștencele s-au impus în final cu 4-1.