22.4 C
Iași
luni, iulie 15, 2024

„Partidele politice sunt găşti de hoţi care au devalizat ţara”, spune Ştefan Popa Popa’s

Must Read

„Noi am rămas în această ţară cu oameni care-l recreează pe Nicolae Ceauşescu în fiecare zi. Sunt politicienii pe care-i vedeţi peste tot, găştile de hoţi. (…) O soluţie ar fi să dizolvăm tot Parlamentul României şi să punem în locul celor de acum oameni care nu-şi doresc birouri luxoase, nici amante secretare”, a spus Ştefan Popa Popa’s într-un interviu acordat, în exclusivitate, Timp Online.

Reporter: Domnule Ştefan Popa Popa’s, cum aţi perceput anul 2013?

Ştefan Popa Popa’s: Noi am rămas în această ţară cu oameni care-l recreează pe Nicolae Ceauşescu în fiecare zi. Sunt politicienii pe care-i vedeţi peste tot, găştile de hoţi. Noi, românii, uităm de ce e important şi vorbim de băut, de sarmale, de ţuică, de mici. Dacă vreţi să facem ceva constructiv, trebuie să ne uităm în oglinda bunului simţ. Ochii sunt oglinda sufletului. Trebuie să ne uităm în oglinda bunului simţ şi să începem o construcţie de la zero. În ţara asta, noi tot cădem liber. Nimeni nu a început să facă o construcţie de la zero.Noi suntem în primul rând într-o cădere morală. Am văzut recent un preot care spunea că poporul român nu e un popor creştin. Dacă te duci la biserică şi te închini şi apoi chiar în biserică te iei la bătaie cu mama şi cu fratele nu înseamnă că eşti creştin. Uitaţi-vă la câte cazuri există când se bat pentru aghiazmă.

Cine credeţi că e de vină?

Noi, toţi românii suntem de vină. În noi stă puterea de a schimba. Totul e să vrem şi să ştim calea. O spun de 15 ani numai că românilor le-a intrat pe o ureche şi le-a ieşit pe alta. Niciodată nu m-au ascultat. E foarte importantă educaţia. Cea din şcoală, după părerea mea, s-a distrus complet, este ceva ce nu pot defini. Un alt factor important este Biserica. Văd că cel mai important pentru Biserică este să-şi facă terenuri îngrădite în loc să se ocupe de apropierea faţă de oameni, să nu uite că biserica e Casa Domnului în care oamenii se apropie mai mult sau mai puţin de Dumnezeu. Construcţia Catedralei Neamului? Nici nu vreau să mă refer la ea. Nu cred că e patriarh cel care a întrerupt legătura cu ortodoxia mamă de la Ierusalim pentru că el a cotit-o cu nişte hoteluri. Este ştiut şi eu am documente. Pot demonstra lucrul acesta, dar am obosit. Sunt 24 de ani de când tot spun şi am obosit. Rolul meu nu e de a necăji oamenii, ci de a-i bucura. Dumnezeu mi-a dat un har, iar eu simt nevoia să-l dau mai departe.

Păreţi supărat, îngrijorat.

Cum să nu fiu? Este ţara mea. Uitaţi-vă pe site-ul meu şi vedeţi cum sunt primit la Vatican, în marile capitale ale lumii, ce vorbesc despre mine mari personalităţi ale lumii. Azi am venit din centrul oraşului şi taximetristul m-a întrebat dacă sunt din Bistriţa. Avea vreo 60 de ani. Nu m-a deranjat că nu m-a recunoscut. Asta merit. Ce fac eu e o treabă biblică. Ştiu de ce m-a trimis Dumnezeu pe pământ. Am făcut lucrarea Vaticanului ca ortodox, dar am devenit catolic. Eu militez aşa cum pot pentru unificarea Bisericii Ortodoxe cu cea Catolică, mai ales că Vaticanul mi-a oferit cea mai mare distincţie, Romana Civitas, dată prima oară de Constantin I în 320 după ce a biruit cu stindardul crucii a încreştinat imperiul. Am înţeles că această distincţie o mai au în jur de 36 de mari personalităţi timp de 1700 de ani, ceea ce mă onorează. Mă onorează şi premiul dat de Academia de Arte Frumoase de la Moscova, dar cred că Romana Civitas dată de Vatican nu mai necesită niciun comentariu.  Am mai fost întrebat cum putem îndrepta tot dezastrul din România. Eu am mai spus că o soluţie ar fi să dizolvăm tot Parlamentul României şi să punem în locul celor de acum oameni care nu-şi doresc birouri luxoase, nici mobilier în ele, nici amante secretare, nici sute de deplasări decontate în ţară, nici deplasări în străinătate – că şi aşa merg degeaba. Doamna care m-a intervievat mi-a spus că aşa ceva nu e posibil fiindcă nu o să vină nimeni. Nu a trecut nicio secundă de când am vorbit şi în zece minute deja peste 50 de oameni dăduseră telefon că vor să vină cu mine – deşi eu nu am spus că vreau să merg undeva – numai din dorinţa de a scoate ţara din impasul în care este.

Citeste continuarea AICI