26.4 C
Iași
luni, iulie 15, 2024

Un roman de 22 de ani a fost inclus in topul celor mai inteligenti tineri din Europa! El a ales sa se INTOARCA IN ROMANIA, sa faca cercetare!

Must Read

Numele Cornel Amariei nu spune foarte multe pentru romani. Însă are o rezonanță în companii precum Continental, Apple sau Airbus. Recent a fost inclus de Forbes pe lista scurtă a celor mai promițători tineri din Europa. De aproximativ patru luni Cornel Amariei s-a mutat în Sibiu, după mai bine de trei ani petrecuți în Germania. Și este încântat de alegerea făcută.

Cornel este bucureștean. Are 22 de ani și un CV mai bogat decât mulți dintre noi când ieșim la pensie. Este unul dintre cei mai inteligenți români, faptele vorbind pentru el. Lucrează de la 16 ani, la 13 ani a construit primul robot, iar când era în clasa a IX-a a primit medalia de aur la Olimpiada Internațională de Proiecte Informatice din Turkmenistan pentru un alt robot creat de el.

Până la 19 ani deja își trecuse în CV companii precum Apple sau Airbus. După ce a terminat liceul a fost admis la Massachusetts Institute of Technology din Statele Unite ale Americii, însă a preferat să studieze în Europa, la Jacobs University din Bremen, a povestit el pentru Forbes.

Până în toamna anului trecut nici nu fusese în Sibiu. Acum locuiește în centrul istoric, la două minute de Piața Mare, și spune că orașul este mai european decât se aștepta.

 

”Am locuit în Germania aproape patru ani și Sibiul mi s-a părut orașul cel mai apropiat de mediul în care am trăit. Mi se pare un oraș foarte atipic pentru România, cel puțin în partea de dincolo de Carpați, unde am trăit eu. Sincer să fiu, deși am călătorit foarte mult în lume, în Sibiu nu fusesem și am rămas uimit, nu-mi venea să cred că sunt în România. M-a impresionat liniștea, în primul rând. Când am venit vorbeam la telefon, cred că în fața hotelului Continental-Forum, și discutam cu amicii că nu-mi venea să cred că în jurul meu sunt români care pot să vorbească încet și civilizat. Asta chiar m-a impresionat. Pot să adaug curățenia, dar numai în centrul istoric”, a declarat Cornel pentru Turnul Sfatului.

Cornel lucrează în prezent pentru compania Continental, unde conduce mai multe proiecte de cercetare și inovație în domeniul automotive. Și-a dorit să facă parte din echipă după ce a aflat de existența unui proiect inovator care l-a atras foarte mult.

”Mai nou există în Continental un proiect numit eBIKE, se referă la biciclete electrice. Am aflat de proiect înainte să aplic la Continental și mi-a stârnit foarte mult interesul pentru că o corporație atât de mare se implică într-un proiect ce aduce mai mult cu un start-up. Este o discrepanță mare între cele două aspecte și asta m-a atras. Am insistat să fiu implicat în el și încă sunt implicat. Proiectul rulează în Nurenberg și destul de mult timp am fost și acolo. Așteptările mele au fost să lucrez în acest proiect și acolo sunt. eBIKE este doar unul dintre proiectele în care lucrez, acum conduc undeva către zece proiecte”, a spus Cornel Amariei.

Deocamdată Sibiul se pare că îi priește. Spre exemplu, Cornel a depus nu mai puțin de 16 aplicații pentru brevete de invenție pe numele lui, în ultima lună. Și multe altele așteaptă.

”Am trecut de 20 de aplicări pentru brevete de invenție. Din care 16 au fost numai în ultima lună, în Continental Sibiu. Compania are un sistem de patentare suportat de ei și prin acest sistem am aplicat și eu în ultimele trei sau patru săptămâni. Urmează destul de multe alte aplicații”, explică tânărul inventator.

În paralel, Cornel Amariei lucrează la o invenție denumită generic ”Lumen”, un proiect ce folosește tehnologia de scanat 3D și o serie de senzori cu vibrație ce pot ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să ”vadă” din nou. Proiectul este unul revoluționar pe plan mondial, cu aplicabilitate extrem de largă. Motiv pentru care Cornel a purtat deja, și încă mai poartă, discuții cu mai multe companii de peste Ocean pentru comercializarea produsului finit. Un amplu articol pe această temă puteți citi în ediția tipărită a ziarului Turnul Sfatului de săptămâna viitoare.

”Nicio zi nu seamănă cu alta, altfel nu aș fi rezistat atât de mult în acest context. Nu sunt genul de persoană care să aibă un desk-job, cum se spune. Încerc să-mi fac zilele cât mai diverse, în fiecare zi am alt scop.