9.2 C
Iași
luni, aprilie 22, 2024

”Izvoarele de aur” ale Romaniei vindeca orice boala! Celebrul doctor Carol Davila a fost uimit de calitatile extraordinare ale apelor!

Must Read

Cei care au mers la Baile Olanesti au primit tot mai putin baile sulfuroase. Si asta pentru ca bazinele binefacatoare stau fara apa de aproape sase luni. Nemultumirea oamenilor este cu atat mai mare cu cat si apa de baut de la unele izvoare e taxata.

 

“Primaria Baile Olanesti va ofera bazin cu apa sulfuroasa.” Acesta este mesajul cu care sunt intampinati turistii. Numai ca in realitate nimeni nu ii asteapta, pentru ca bazinul in care ar trebui sa se faca tratament a fost inchis. Potrivit unui mesaj afisat pe usa, exista probleme la furnizarea apei si se vede clar ca aici conducta care aducea apa sulfuroasa a fost taiata, anunta stirileprotv.ro.

Si nu vorbim despre o intrerupere temporara de alimentare cu apa, ci despre un blocaj intre atoritati, care dureaza de aproape o jumatate de an, scrie stirileprotv.ro

Turist: “Pensionarii vin pentru tratament si aici apele sunt sulfuroase. Este in detrimentul pensionarului, in detrimentul turismului. Normal ar trebui sa ii dea drumul.”

Turist: “De-aia vii, la tratament, nu? De ce vine omul aici? La tratament.”

Este incredibil, dar asa ceva inca se intampla in turismul balnear romanesc. Oamenii platesc bilete de tratament ca sa se faca bine si se aleg doar cu plimbarea si cu cheltuiala. Nimeni nu i-a anuntat ca bazinele cu apa sulfuroasa sunt inchise din aprilie.

Reprezentant: “Asta e ce a mai ramas. Daca am avea apa i-am da drumul si in doua zile.”

Si de ce nu facem asta? Autoritatile arunca vina dintr-o parte in alta. Primarul din Baile Olanesti sustine ca vina o poarta Agentia pentru Resurse Minerale, iar conducerea acesteia invoca vicii contractuale intre firma concesionara si agentie.

Vezi video aici:


Sunt considerate Izvoarele de aur si atrag… di littlethings1

 

Supranumite si “Izvoarele de aur”, datorita apelor minerale despre care se spune ca fac minuni pentru sanatate si vindeca o multime de afectiuni, Baile Olanesti au atras dintotdeauna turisti, din intreaga Europa.

Primele analize ale izvoarelor s-au facut la 1830, cand s-a descoperit ca au iod. In 1868 doctorul Carol Davila a facut analiza chimica a apelor si a decis sa ridice in zona primele stabilimente de tratament. Mult mai tarziu, prin anii ‘50, s-au pus bazele statiunii care traieste si astazi din gloria trecutului.