5.3 C
Iași
sâmbătă, februarie 24, 2024

”Dacii traiau si pe teritoriul Ungariei de astazi!” O descoperire EPOCALA a arheologilor maghiari schimba istoria tarii vecine!

Must Read

O nouă descoperire făcută de arheologii maghiari extinde teritoriile locuite de Daci până după Tisa. Descoperirea a fost făcută pe 19 martie pe șantierul unui drum de centură al localității maghiare Nyíregyháza.

 

Chiar și pentru istoricii maghiari a fost o constatare interesantă faptul că dacii locuiau pe teritorii mult mai mari decât actualul spațiu al României, informează b1.ro.

he666h65

Specialiștii muzeului Josa Andras au precizat că este vorba despre o așezare dacică care provine din perioada secolului al-III-lea.

În urma descoperirii amintite, totul duce cu gândul că avem de a face cu o așezare a dacilor liberi din exteriorul primei provincii Dacia romană dată fiind perioada probabilă a provenienței artefactelor descoperite.

Este cunoscut faptul că teritoriile triburilor daco-gețior țineau până cel puțin la Tisa în perioada ocupației romane asupra zonei centrale a fostului regat al lui Decebal.