14.6 C
Iași
joi, aprilie 25, 2024

Prima bicicletă electrică din lume care merge pe HIDROGEN si emite apă pură

Must Read

O firmă franceză a lansat bicicleta electrică Alpha care funcționează pe bază de hidrogen și care emite apă pură cu o reîncărcare de doar 5 minute și cu o autonomie de 100 km.

pierre-forte-alpha_3459671b

 

Pierre Forté (CEO al companiei Pragma Industries) testează bicicleta electrică pe bază de hidrogen.

Prima bicicletă electrică comercială care funcționează pe bază de hidrogen și care emite apă drept deșeu a fost prezentată în Franța și a avut un succes destul de mare. Durează doar 5 minute să o încarci și o poți folosi pe o distanță de până la 100 km – producătorii susțin că este prima bicicletă din lume de acest tip.
Designerii Pragma Industries din Bidart spun că bicicleta Alpha, care își ascunde bateriile de hidrogen în propria mască, lasă în urma ei o urmă de carbon aproape neutră.

„Bateria bicicletei produce energie cu ajutorul hidrogenului și emite doar apă”, spune CEO-ul companiei producătoare Pragma, Pierre Forté (38). Acesta mai adaugă că această invenție este una unică în lume. Un popas la o stație de reîncărcare pe bază de hidrogen durează doar 5 minute, în comparație cu două sau trei ore necesare alimentării altor tipuri de astfel de biciclete electrice.
Stațiile de încărcare funcționează și ele pe bază de energie solară sau eoliană cu scopul reducerii pe cât posibil a emisiilor de carbon.

pierre-forte-alpha_3459672b

Bicicleta electrică Alpha poate parcurge o distanță de 100 km cu o singură încărcare.

În afară de modelul Alpha există și alte modele, însă doar în stadiul de prototip, a spus domnul Forté. Poșta franceză este foarte interesantă de acest tip de bicicletă electrică și se pare că și-a manifestat deja interesul să comande astfel de biciclete pentru oficiile poștale din țară.

Producția va începe cu un număr de 100 de biciclete în 2016, iar până în 2017 va urca până la 1.000 de exemplare. Costul unei biciclete Alpha va fi între 1.700 și 2.300 de lire sterline.
Alpha va fi prezentată oficial publicului în timpul congresului de anul acesta „Intelligent Transport Systems” din Bordeaux.

Sursă: www.telegraph.co.uk