UPDATE: Echipa de scafandri este în acțiune în acest moment, după ce au fost localizate un vehicul și o victimă. Autoritățile comunică faptul că intervenția este în curs de desfășurare.
Știrea inițială
Accidentul a avut loc pe E 70 – DN 6 (viaductul Bahna și Ilovita). În prezent, nu este confirmat dacă vehiculul transporta pasageri.
„Pentru gestionarea evenimentului, a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Mehedinți”, a anunțat ISU Mehedinți.
De la ISU MH s-au trimis 3 echipaje de stingere, 1 echipaj de descarcerare, 1 container MULTIRISC, 1 ambulanță SMURD și 1 ambarcațiune pentru suport. De asemenea, un grup specializat format din cinci scafandri din ISU Caraș-Severin intervine în sprijin.
Un elicopter SMURD din Caraș-Severin a decolat pentru a prelua echipajul de scafandri al ISU Caraș-Severin. Totodată, o automacara din cadrul ISU Dolj și o dronă subacvatică de la Salvamont Gorj sunt în drum spre locul intervenției.
Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române anunță că circulația a fost oprită pe DN6.
“Pe DN 6, între Drobeta-Turnu Severin și Orșova, județul Mehedinți, a avut loc un accident rutier în care un vehicul (posibil microbuz de transport persoane), pentru a evita o coliziune cu un autoturism, a părăsit carosabilul și s-a răsturnat în Dunăre. (…) Traficul este complet blocat la viaductul Bahna, până la finalizarea operațiunilor de ridicare a vehiculului din apă, care nu este vizibil, adâncimea în acel loc fiind de peste 12 metri,” se menționează într-un comunicat emis de Centrul Infotrafic.
Câte persoane ar putea fi în microbuz
Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că, potrivit celor mai recente informații primite de la locul accidentului, este posibil ca în microbuzul scufundat în Dunăre să se afle doar șoferul și o altă persoană. Totuși, salvatorii abordează situația cu prudence, ca și cum ar fi mai multe persoane sub apă, conform News.ro.
„În acest moment nu avem confirmarea numărului de persoane din microbuz. E posibil să fie doar șoferul și o altă persoană, dar continuăm să tratăm situația ca și cum ar fi mai multe persoane sub apă. Au fost mobilizați scafandri din Craiova și Reșița, o macara din Craiova, o echipă medicală din Caraș-Severin și o dronă subacvatică de căutare de la Serviciul Salvamont Gorj,” a explicat Arafat.
Conform acestuia, reglementările actuale nu permit ca un singur scafandru să se coboare în apă; este necesar să fie prezenți cel puțin patru scafandri, astfel încât doi dintre ei să se poată scufunda.
Arafat a adăugat că șoferul autoturismului implicat a fost transportat la spital și este persoana care a relatat ce s-a întâmplat.
About Florin Tomescu
Absolvent al FJSC în 2014, am colaborat cu mai multe publicații de renume din România.